Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Zwitserse rechtbank sloot de zaak Rybolovlev-Bouvier

Zes jaar nadat de procedure was begonnen, hebben de Zwitserse rechtbanken de procedure in de zaak tussen Dmitriy Rybolovlev en Yves Bouvier gesloten. In januari 2015 beschuldigde de Russische miljardair en hoofd van AS Monaco de Zwitserse kunsthandelaar ervan hem op te lichten door hem tegen exorbitante marges een collectie museumwaardige schilderijen te verkopen, waaronder Salvatore Mundi Door Leonardo da Vinci is het sindsdien verkocht voor $ 450 miljoen, maar ook Picasso’s, Matisse, Van Gogh…

Vandaag markeert het einde van een zes jaar durende nachtmerrie.

Hij had in Monaco aangifte gedaan van fraude die volgens hem was gepleegd tijdens drie transacties met betrekking tot Da Vinci, Gauguin en Rothko. Zijn advocaten hebben ook beslag gelegd op Zwitserse justitie voor vele andere transacties, naar hun mening bezoedeld door fraude, vertrouwensbreuk en witwassen. Yves Bouvier verdedigde zich tegen elke fraude en beweerde dat hij meerwaarden heeft behaald omdat iedereen die onroerend goed koopt en verkoopt het recht heeft.

Vandaag markeert het einde van een zes jaar durende nachtmerrie. Dat meldt de kunsthandelaar in een verklaring. De waarheid heeft gezegevierd, zoals ik al zei, vanaf de eerste dag van zijn aanvallen. Het is een volledige overwinning. “

De Russische oligarch, met wie Prins Albert II op de show verscheen tijdens de AS Monaco-wedstrijden, werd in 2018 beschuldigd van “actieve corruptie” en “uitbuiting van invloed”, en het onderzoek werd in 2021 uitgebreid tot de aanklacht van “onwettige inbeslagname van belangen”.

READ  Paniek in vliegtuig tijdens vlucht Toulouse-Rennes richting Bordeaux