Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De zakelijke behoeften zijn nog steeds erg hoog

De zakelijke behoeften zijn nog steeds erg hoog

Het jaar 2023 belooft op het vlak van werkgelegenheid net zo uitzonderlijk te worden als het voorgaande jaar. Volgens de jaarlijkse Pôle Emploi-enquête over arbeidsbehoeften, die op vrijdag 7 april werd gepubliceerd, zijn bedrijven van plan om in de loop van het jaar tot 2022 3,04 miljoen wervingsprojecten uit te voeren. Deze prognose is enigszins verrassend omdat in het afgelopen jaar , heeft het sterke inhaaleffect bedrijven ertoe aangezet om tewerk te gaan, na de crisis in verband met Covid-19. En hoewel de economische situatie in 2023 niet bemoedigend is, met een zwakke groei.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Werkgelegenheid: Europese landen kampen met een tekort aan kwalificaties

Algemene vragenlijst voor operators, die is gebaseerd op antwoorden van 424.000 “instellingen” Uit die reactie tussen oktober en december 2022 bleek dat ruim drie op de tien bedrijven overwegen om iemand in dienst te nemen. Iets minder dan vorig jaar (31% vs. 32,8%). Bovenal betreft 72% van de rekruteringsprojecten een dienstverband van lange duur, met een vast contract of met een contract voor bepaalde tijd van meer dan zes maanden.

Hoewel dit momentum net zo sterk is als in 2022, wordt het deze keer vooral gedreven door bedrijven met minder dan tien werknemers (70% van de intentie, een stijging van 4,9% in vergelijking met 2022). Aan de andere kant daalden de werkgelegenheidsprojecten in grotere organisaties (-8,4% voor organisaties met meer dan 200 werknemers), aantallen ‘Begrijpelijk na inhaalslag in 2022’Stéphane Ducatis, adjunct-algemeen directeur van het bedrijf Pôle emploi verantwoordelijk voor het netwerk, bevestigde dit tijdens de presentatie van de enquête op vrijdag.

READ  In dit kleine dorpje in Mayennes heropent het bar-restaurant, gesloten sinds mei 2022, zijn deuren

‘Te weinig kandidaten’

Volgens Pôle emploi is de wens om te werken erg sterk in de dienstensector (62%) en vooral in de diensten voor particulieren (38,3%). De ontwikkeling is het sterkst in logies en restaurants (+8,3%, goed voor ongeveer 30.000 extra werknemers in 2023) en in autoreparatie en -handel (+10%). Niet verrassend vinden we een dossier “Café, restaurantkelners” In de voorhoede van de beroepen waarnaar werkgevers zoeken (122 duizend werkgelegenheidsprojecten).

Dit wordt gevolgd door wijnbouwers, boomkwekers in loondienst en plukkers (121.000), bijna alle seizoensbanen, vóór assistenten, leerlingen en algemeen keukenpersoneel (109.800). Sterke vertegenwoordiging van de hotel- en restaurantsector, evenals de landbouw, wat volledig in overeenstemming is met de werkgelegenheidsspanningen die al maanden worden waargenomen.

Je hebt 22,1% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.