Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De vereniging heeft gestemd om de maaltijdcheques en maaltijdvergoedingen te verhogen met ingang van 1 september

De strijd beloofde moeilijk te worden. Europarlementariërs stemden voor een verhoging van 4% van de belasting- en socialezekerheidskredieten ter ondersteuning van de werkgeversfinanciering van maaltijdcheques en de toewijzing van extra maaltijdvergoedingen aan werknemers. Deze maatregel, die voorlopig gepland staat voor 1 januari 2023, gaat in op 1 september als er in laatste lezing over de uitspraak wordt gestemd.

De oppositie heeft verschillende wijzigingen aangebracht om de maximale waarde van maaltijdcheques te verhogen tot 15 euro per dag, toen Bruno Le Maire, minister van Economie, van zijn kant zei dat hij dit steunde. Dagplafond verhogen van 19 naar 25 euro. “Het is een voorstel van zowel afgevaardigden als Republikeinen, zoals socialisten of milieuactivisten, bevestigd vrijdag op BFMTV. Ik denk dat dat een goed voorstel is. Ik heb het aangenomen. In dit opzicht bevestigde de minister op het halfrond dat deze plafondverhoging zou worden doorgevoerd , maar onder een systeem, Deze procedure valt niet onder de wet.

Ondertussen hebben LR, PS en parlementsleden verschillende rechten ingevoerd, amendementen die alleen betrekking hebben op maaltijdcheques, waarvan 4,8 miljoen werknemers profiteren. Iedereen eiste een verhoging van de nominale waarde van het ticket, momenteel vastgesteld op 11,38 euro, tot maximaal 15 euro per 1 september. Zo is het belastingvrije deel voor de werkgever verschoven van 5,69 euro naar 7,5 euro.

Tijdens de gezondheidscrisis hebben Franse maaltijdchequehouders kunnen profiteren van de versoepeling van het gebruik ervan. Verdubbel de dagelijkse limiet, vastgesteld op € 38, en autoriseerde deze betaalmethode ook in het weekend en op feestdagen. Verlengd tot 2022, maar het feest is voorbij: sinds 1 juli Deze pet is terug naar 19 euro Het kan niet meer worden gebruikt in het weekend en op feestdagen.

READ  Online bankieren: hoe kom je aan 320 euro door een gratis rekening te openen?