Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten classificeren de Russische huurlingengroepering Wagner als een internationale criminele organisatie

De Verenigde Staten classificeren de Russische huurlingengroepering Wagner als een internationale criminele organisatie

Washington baseerde zijn beslissing op de activiteiten van de paramilitaire groepering in Oekraïne.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

Het Witte Huis maakte op vrijdag 20 februari bekend dat de Verenigde Staten de Russische paramilitaire Wagner Group hebben aangewezen als internationale criminele organisatie. Jan hekelt de activiteiten van zijn huurlingen in Oekraïne. “Wagner is een criminele organisatie die wreedheden begaat en mensenrechten schendt”, Dat heeft de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis, John Kirby, tegen verslaggevers gezegd.

“We geloven nog steeds dat de Wagner Group er momenteel ongeveer 50 heeft Er zijn 1 000 mensen ingezet in Oekraïne, waaronder 10 000 huurlingen en 40 000 gevangenen, Zo erg dat het opwindt “reserveren” Russische Ministerie van Defensie op “Wervingsmethoden” van de groep, zei hij. De paramilitaire groepering staat onder leiding van Yevgeny Prigozhny en is zeer actief in de felle strijd om de verovering van Bakhmut in Oost-Oekraïne.

John Kirby kondigde ook aan dat Washington verdere sancties zal nemen tegen de Wagner Group in de nasleep van deze aanwijzing als criminele organisatie.

READ  Weekend en maandag 1 mei weer: Nog steeds onstabiel