Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De uitlijning van zeven planeten en de maan, een zeldzaam fenomeen, zichtbaar met het blote oog tot 27 juni

Er is nog voldoende tijd om de uitlijning van zeven planeten van ons zonnestelsel en de maan te observeren, en dat duurt tot 27 juni. Het is voldoende om ’s nachts naar de hemel naar het oosten te kijken. Je kunt zelfs jezelf helpen met de app. Dit fenomeen zal niet meer voorkomen vóór het jaar 2124.

De “Grote Show van Planeten”, een buitengewoon fenomeen kan zijn Allemaal Van 14 juni tot 27 juni 2022 vanaf de aarde.

tegenZoals het Institute of Celestial Mechanics de efemeriden op zijn website uitlegt en berekent (IMCCE)Verwant “Acht objecten uit het zonnestelsel zijn verzameld in de lucht: De Maan en de andere zeven planeten, alle rijen aan de westelijke kant van de Zon. Zo zal het mogelijk zijn om ze allemaal tegelijk te zien net voor zonsopgang. Het observeren van de helderste planeten, Venus, Jupiter, Saturnus en Mars, zal geen bijzondere moeilijkheid opleveren. Het zal niet hetzelfde zijn voor andere planeten met een zwakkere helderheid, waarvan de nabijheid van de zon het gebruik van een optisch hulpmiddel vereist.“.

In Vigneulles-lès-Hattonchâtel, in de Maas, legt een astronomie-enthousiasteling, wiens amateur-observatorium een ​​van de grootste Europese telescopen bezit die open is voor het publiek, uit wat we kunnen observeren en wat de voorwaarden zijn om dat te doen. : “Ten eerste heeft het een heldere nacht nodig, vrij van wolken en bij voorkeur vrij van lichtvervuiling. Als je in de stad bent, probeer dan een plek te vinden weg van de straatverlichting.

Om van de show te genieten, moet je naar de lucht naar het oosten kijken. Rond 01.00 uur is Saturnus de eerste planeet die verschijnt

Mark Kashminsky, Côtes-de-Musee Telescope Society

Om van de show te genieten, moet je naar de lucht naar het oosten kijken. rond 1 uur, Saturnus zal de eerste planeet zijn die verschijnt. Het zal worden gevolgd door Neptunus, Jupiter, Marszichtbaar voor het blote oog, omdat zeer briljant. De maan komt tussen Jupiter en Mars. Venus en Mercurius zullen voor zonsopgang verschijnen, maar ze zullen niet zichtbaar zijn tenzij je uitgerust bent om ze te observeren. De laatste zon is de zon die op het vasteland van Frankrijk tussen vijf en zes uur ’s ochtends opkomt.

Ter voorbereiding op de notitie, Mark Kasjminski Het wordt aanbevolen om een ​​applicatie te gebruiken die ook op internet te vinden is, stellarium Gratis planetariumsoftware om de lucht in 3D in realtime te bekijken. We kunnen de tool ook gebruiken om de planeten en de Melkweg te zien Zoals We zullen ze kunnen zien door het schema te kiezen. Meer plezier, je kunt het pad van de planeten in realtime of versneld zien. Het is een soort virtueel planetarium dat je zelf kunt besturen.

Het Observatorium Côtes de Meuse is een referentie in de regio. Markeerstift Kasjminski, die al meer dan 40 jaar een astronomieliefhebber is, stelt zijn gigantische telescoop regelmatig open voor het publiek. Een telescoop die hij 10 jaar zelf heeft gemaakt en die onderaan in zijn tuin staat. Voor hem is Jupiter de meest verbazingwekkende planeet. Bovendien bereidt hij zich voor op een ander evenement, namelijk de zonsverduistering van Io en Ganymedestwee van de manen van Jupiter die op 9 augustus 2022 een schaduw op de planeet zullen werpen.

De uitlijning van de planeten in ons zonnestelsel zal pas in het jaar 2124 opnieuw plaatsvinden.

READ  Totale maansverduistering van 16 mei: we vertellen je alles over deze uiterst zeldzame gebeurtenis