Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De twee crises hebben de Franstalige sport 225 miljoen euro gekost

Het Covid-virus en de hoge energiekosten treffen clubs enorm en de FIFA pleit voor een sociaal tarief voor de sport.


Artikel gereserveerd voor abonnees

Leestijd: 5 minuten

drzwembaden die sluiten in afwachting van betere dagen; Leiders die hun ongerustheid niet langer verbergen door de gas-/elektriciteitsrekeningen te raadplegen die hoogtij vieren in de plafonds… Aan de gezondheidscrisis die de activiteiten twee jaar lang bijna bevroor, kwam een ​​energiecrisis die clubs, verenigingen en federaties verzwakte. Voor de sportwereld is het een dubbel gevaar.

Stijf door covid, verlamd door angst voor een sombere morgen, toch blijft de amateursport strijdlustig. “Ik bewonder de flexibiliteit van iedereen”, benadrukt Serge Mathonnet, directeur van de interédérale du sport francophone, de vzw die 62 federaties, meer dan 7.000 clubs, 120.000 vrijwilligers en 700.000 atleten van alle generaties in de Unie Wallonië-Brussel vertegenwoordigt. Minister Galatini zegt verder niets.

Geconfronteerd met de achterstand van crises, voerden AISF en AES (Association of Sports Institutions) een onderzoek uit dat een diagnose stelde van de problemen van de sector als geheel. De observatie, ook al is het het resultaat van een niet-wetenschappelijke studie, die niet noodzakelijkerwijs volledig is, zou ongeveer 225 miljoen in de schatkist van de clubs hebben verloren.

1

Energiekosten meer dan verdubbeld


Dit artikel is alleen voor abonnees