Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De toestand van Robert Fico is stabiel en het land bevindt zich tussen shock en strijd – Tahrir

De toestand van Robert Fico is stabiel en het land bevindt zich tussen shock en strijd – Tahrir

aanvallen

Het materiaal is gereserveerd voor abonnees

De vitale vooruitzichten van de Slowaakse premier, die meerdere keren werd neergeschoten, waren op de ochtend van donderdag 16 mei niet langer in gevaar. De politie arresteerde de verdachte snel, wat het ontstaan ​​van spanningen tussen verschillende politieke groeperingen en het ontwaken van complottheorieën niet kon voorkomen.

Op woensdag 15 mei kwam de zon op boven Handlova, een klein stadje in centraal Slowakije. Op het plein voor het Huis van Cultuur verzamelde zich achter de barricades een kleine menigte om Robert Fico te verwelkomen, die de stad bezocht om de overgeplaatste Ministerraad bij te wonen. De premier schudde de hand toen er verschillende schoten werden gehoord. “Een van de wachtende mensen begon te schieten.” Journalist Yuvraj Puri vertelde de krant Hobodarski Noviny. In een videoclip gefilmd door een lokale tv-zender zien we een man de premier van dichtbij neerschieten. Zeer snel trok de bewaker Vico, 59, uit de menigte, terwijl zijn benen onder hem klapten.

Hij werd per helikopter naar het ziekenhuis in Banska Bystrica gebracht, waar hij op een brancard werd neergelaten, verborgen onder een laken. “Het zal lang duren om Bratislava te bereiken. De komende uren zullen cruciaal zijn.” Zijn officiële Facebook-account merkte op, waarin ook werd gespecificeerd: Hij voegde eraan toe: “De premier lijdt aan verschillende verwondingen en zijn leven is in gevaar.”

Laat die avond leek Robert Fico uit het bos te komen. “Voor zover ik weet is de operatie goed verlopen en ik denk dat hij het zal overleven… en zijn leven is momenteel niet in gevaar.”Dit zei de Slowaakse vice-premier en minister van Milieu Tomas Taraba op de Britse radio

READ  De Zwitsers zullen stemmen bij de peilingen