Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De student die achter Elon Musk aanzat, valt nu de Russische oligarch aan

De student die achter Elon Musk aanzat, valt nu de Russische oligarch aan

Jack Sweeney, de 19-jarige student die software ontwikkelde om de privéjet van Elon Musk te volgen, heeft nu zijn doelwit veranderd. Nu heeft hij besloten de vliegtuigen van Russische miljardairs op te sporen.

Een situatie die de Russische oligarchie goed zou hebben gedaan, vooral omdat ze momenteel onder internationale druk staan ​​na de invasie van hun land in Oekraïne. Maar de jonge luchtvaartenthousiasteling die afgelopen februari al beroemd werd op internet dankzij het door hem aangemaakte Twitter-account “Elon Jet”, dat de bewegingen vanElon MuskDit keer zijn er nog twee nieuwe accounts op hetzelfde sociale netwerk.

De accounts, respectievelijk “Oligarch Jets” en “Putin Jet” genoemd, werken op dezelfde manier als “Elon Musk’s”. Dat wil zeggen, het wordt aangedreven door een zogenaamde ‘bot’ die gegevens over het opstijgen en landen van vliegtuigen analyseert, zoals ‘de lengtegraad, breedtegraad en hoogte van het vliegtuig’, allemaal door hun positie te berekenen met behulp van een algoritme dat in 2020 is gemaakt door Jack Sweeney,” zoals Gedetailleerd in de krant Wall Street.

volgens BloombergDe jongeman legde uit dat “hij de rekeningen opende nadat hij talloze verzoeken had ontvangen om de vliegtuigen van de Russische oligarchen te volgen.” Gebruik dan de Airplane List gevolgd door een blog genaamd Radar Spots, om snel accounts aan te maken op Twitter.

“Hun vliegtuigen zijn enorm in vergelijking met andere vliegtuigen”

“De vliegtuigen van deze oligarchen zijn absoluut krankzinnig”, vervolgde Jack Sweeney, omdat de rijkste mensen in Rusland op commerciële vliegtuigen vlogen, zoals de Airbus A319 en de Boeing 737. “Hun vliegtuigen zijn enorm in vergelijking met andere vliegtuigen”, zegt de jonge ontwikkelaar zei.

Onder de verschillende vliegtuigen en helikopters die worden gevolgd door de “Russische Oligarch Jets”-account zijn die van Chelsea Football Club-eigenaar Roman Abramovich, de stalen miljardair Alexander Abramov, of zelfs de rijkste persoon van Rusland, niemand minder dan Vladimir Potanin.

Volgens Colby Howard, president van Paragon Intel, het bedrijf dat informatie over de zakenluchtvaart levert, zijn de accounts van Jack Sweeney zo uniek “hun gemakkelijke toegang en het aantrekkelijke venster dat ze bieden in het leven van de huidige miljardairs.”

Hij beschouwt het als een vorm van People magazine’s versie van business aviation intelligence, omdat in zijn woorden: “Mensen meer geobsedeerd raken door rijkdom dan ooit tevoren. Het is bijna een paparazzi-vorm, en daarom is het zo populair.” Inderdaad, de twee Twitter-accounts, beheerd door Jack Sweeney, hebben samen meer dan 400.000 abonnees.

READ  Vastgoed: kom je binnenkort aan het einde?