Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De staatsgreep bij St. Kitts: het dodental stijgt

De staatsgreep bij St. Kitts: het dodental stijgt

CROSS Antilles-Guyane mobiliseerde zich krachtig om de inzittenden van een onder Franse vlag varende vissersboot te vinden. de boot Kapseisde ’s nachts 12 zeemijl van St. Kitts. Het Guadeloupe-schip, genaamd Le Belle Michelle, minder dan 10 meter lang, verliet Antigua met 32 ​​mensen aan boord.

Illegaal vertrek volgens de premier van Antigua en Barbuda. De noodoproep werd gedaan door een schoener die in het gebied voer en werd doorgegeven door het Regionaal Reddingscentrum op Zee in Martinique. Halverwege de middag stelde de kustwacht van St. Kitts een tussentijds rapport op met daarin drie doden en 16 overlevenden. Hiervan zijn er 14 Kameroeners. De andere twee komen uit Antigua.

complexe operaties

Deze Kameroenezen behoren tot de 600 Afrikaanse reizigers die enkele maanden geleden per charter in Antigua zijn aangekomen. Ze worden onmiddellijk geblokkeerd in een complexe administratieve en economische situatie.

Volgens de eerste berichten die door de regering van Antigua waren aangekondigd, was het schip op weg naar de Maagdeneilanden.

Volgens de provincie Martinique doet de oostelijke onderzoeksregio het niet goed op het gebied van connectiviteit, wat de bedrijfsvoering bemoeilijkt.

Er zijn aanzienlijke middelen ter plaatse gestuurd. Een Franse zeesleepboot, SNSM-lancering en CROSS AG-lancering nemen deel aan de manoeuvres. Ook werden twee cruiseschepen en een olietanker gekaapt om hulp te bieden.

Luchtactiva worden ook gemobiliseerd. Een Dragon 971 vloog over het gebied, net als een Frans douanevliegtuig en een Nederlands vliegtuig.

READ  De Russische stakingen zijn "paradoxaal geruststellend", aldus Isabelle Facon van de Strategic Research Foundation.