Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De rijkste vruchten aan vitamine C om in oktober te eten

De rijkste vruchten aan vitamine C om in oktober te eten

De komst van de herfst markeert vaak het hoogtepunt van vermoeidheid. Als je jezelf een boost wilt geven, zijn hier de vitamine C-rijke vruchten waar je tot maart de voorkeur aan geeft.

Vitamine C, ook wel genoemd AscorbinezuurHet is een belangrijk element in ons lichaam omdat het aan veel processen deelneemt. Helpt Bestrijd tijdelijke vermoeidheid, Oxidatieve stress (wat promoot Celveroudering) En IJzer wordt gemakkelijker opgenomen Non-heem (te vinden in voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong). Bij mensen is er geen synthese of opslag van vitamine C: voedsel Daarom is het de enige natuurlijke bron van inname. We weten dat het bestaat het fruit Maar daarin Vind de meeste vitamine C ?

1. Guave

Guave wel De vrucht die het rijkst is aan vitamine C Omdat het bevat 228 mg Per 100 gram. Deze vrucht is ook rijk aan antioxidanten Potassium. Het seizoen begint in de herfst, in november. Guave wordt het lekkerst gegeten December tot februari. Kies bij het kiezen een guave die zacht en sappig is, maar niet te zacht (een beetje zoals een mango). Hoe geler het is, hoe zoeter het is. Het wordt rauw gegeten (na schillen en zaden) of gekookt.

2. Zwarte bes

Zwarte bes is ook een vrucht die zeer rijk is aan vitamine C omdat deze deze concentreert 181 mg per 100 gram. Deze kleine, paarszwarte bessen bevatten Polyfenolen Wat het antioxiderende voordelen geeft. Het is tussen Juli en september Zwarte bes is de beste.

3. Kiwi

Kiwi is uitstekend Winterfruit. Het is rijk aan Antioxidanten Inclusief vitamine C die het in hoeveelheid bevat 81,90 mg per 100 gram. Het heeft ook positieve effecten op de spijsvertering en ontstekingsremmende eigenschappen. Om van de voordelen ervan te profiteren, moet het tijdens de innameperiode worden ingenomen seizoen Dat is door te zeggen Januari tot maart.

READ  Manuel Toñón de Lara buigt

4. Papaja

Deze tropische vrucht is beschikbaar Van oktober tot december Perfect voor het opslaan van vitamine C tussen herfst en winter. het bevat 65,3 mg per 100 gram Van fruit. Papaja bevat ook Carotenoïden Wat bijdraagt ​​aan het verbeteren van de bloedvatfunctie Vitamine B9 (speciaal interessant Voor vrouwen die zwanger zijn of van plan zijn zwanger te worden zwanger). Tenslotte is papaja een interessante bron Potassium (200 mg/100 g).

5. Chinese grapefruit

vanOktober tot februari, Bij uw kraampjes vindt u Chinese grapefruit. Hij Gemakkelijk te eten Na het voorzichtig met de hand verwijderen van de groen/gele bast (niet zo Niet zo sappig als roze grapefruit Daarom is het gemakkelijker om overal te eten). Chinese grapefruit is zelfs rijk aan vitamine C 61 mg per 100 gram fruit.

6. Clementine

naar November tot februari, Clementines kunnen ’s ochtends gemakkelijk worden gegeten als ontbijt, als tussendoortje om 10.00 uur of als tussendoortje. Het heeft het voordeel van insluiting 49 mg vitamine C in 100 gram fruit (Wetende dat het gewicht van een clementine ongeveer 70 gram is). Er zitten ook clementines in Vitamine B9.

7. Oranje

Het oranje seizoen begint vanaf December tot april. Omdat ze in sap worden gedronken, zijn sinaasappels gemakkelijk te consumeren, maar ze zijn niet zo rijk aan vitamine C als je zou denken. het bevat 47,50 mg per 100 gram Van fruit. Het heeft het voordeel dat het bestaat Rijk aan foliumzuur en flavonoïden Wat het antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen geeft. In dezelfde citrusfamilie bevat citroen 45 mg vitamine C per 100 gram.

READ  Covid-19: Hoe bijen werden getraind om het virus in seconden te herkennen

8. Ananas

Ook al zijn ze bijna het hele jaar door te vinden in Franse kraampjes,… Hoogseizoen Korte ananas December tot maart. Het is een onvergetelijke vrucht die rijk is aan vitamine C 46 mg per 100 gram Bijna net zoveel als een sinaasappel. Ananas is ook een vrucht die rijk is aan vitamine B9 en kalium.