Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Republikeinen stellen een ongebruikelijk noodplan voor om een ​​shutdown te voorkomen

De Republikeinen stellen een ongebruikelijk noodplan voor om een ​​shutdown te voorkomen

Op zaterdag 11 november onthulde de Republikeinse Partij een onconventioneel tijdelijk plan om de Amerikaanse federale staat te financieren, waarmee binnen een paar dagen de mogelijkheid van begrotingsverlamming, dat wil zeggen sluiting, werd bedreigd.

Dit tweedelige plan is “Een noodzakelijke tekst om de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden in de best mogelijke positie te brengen om conservatieve overwinningen te verdedigen.”Dat heeft de Republikein Mike Johnson, de nieuwe voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, bekendgemaakt. “Dit wetsvoorstel zou een einde maken aan de belachelijke vakantietraditie van het introduceren van enorme, overvolle uitgavenrekeningen vlak voor de kerstvakantie.”De heer Johnson schreef op X (voorheen Twitter) zonder details te geven.

Amerikaanse media zeiden dat onder dit ongebruikelijke plan sommige wetsvoorstellen die nodig zijn om de federale diensten open te houden, via een kortetermijnwetsvoorstel zullen worden aangenomen tot 19 januari 2024, terwijl de rest zal worden uitgesteld tot 2 februari. Dit zou het Congres tijd geven om verschillende uitgavenwetten goed te keuren, zonder financiering toe te wijzen aan Israël, Oekraïne en grensveiligheid.

Sommige Republikeinen klagen nu al dat het plan niet de bezuinigingen oplevert waar ze naar streven. Daarom is het niet zeker dat de partij, die slechts een gewone meerderheid in het Huis van Afgevaardigden heeft, het voorstel zal kunnen aannemen, laat staan ​​de door de Democraten gecontroleerde Senaat.

‘Een recept voor meer Republikeinse chaos’

Het Witte Huis noemde dit voorstel ‘Een recept voor meer Republikeinse chaos en meer lockdowns’. “Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden verspillen kostbare tijd aan een zwak voorstel dat ronduit bekritiseerd is door leden van beide partijen.”Presidentieel woordvoerster Karine Jean-Pierre maakte dit bekend in een persbericht.

READ  Ze ontdekken zelf een hond en proberen zijn familie te vinden voordat ze een grote beslissing nemen (VIDEO)
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In de Verenigde Staten hebben verdeeldheid binnen de Republikeinse Partij een historische verlamming in het Congres veroorzaakt

De federale staatsbegroting eindigt vrijdagavond om middernacht. Zonder een akkoord tegen die tijd zal de grootste economie ter wereld plotseling vertragen – 1,5 miljoen overheidswerknemers zullen van hun salaris worden beroofd en het luchtverkeer zal worden ontwricht.

De laatste onderhandelingen over de Amerikaanse federale begroting, eind september, hadden de instelling al in chaos gestort. Trump-loyalistische gekozen functionarissen, boos dat de toenmalige voorzitter van het Republikeinse Huis, Kevin McCarthy, op het laatste moment een akkoord bereikte met het Democratische kamp, ​​ontsloegen hem – een volkomen ongekende situatie.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Verenigde Staten: Republikeinen leggen hun verdeeldheid op klaarlichte dag bloot door Kevin McCarthy, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, af te zetten

Vervolgens duurde het drie weken voordat de gekozen functionarissen overeenstemming bereikten over een nieuwe president, Mike Johnson. Drie weken lang kon het Amerikaanse Congres geen enkele wet aannemen. Deze gekozen functionaris uit Louisiana, onbekend bij het grote publiek en met zeer beperkte ervaring binnen de Republikeinse generale staf, moet, net als zijn voorganger, kampen met een handjevol Trump-aanhangers, een ultrastrenge begrotingsorthodoxie, en Democraten, die weigeren de economische economie te dicteren. beleid aan het land door assistenten van de voormalige president.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Mike Johnson, de anonieme Trumpist die voorzitter werd van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden

De wereld met Agence France-Presse

READ  Covid en reizen: Welke landen zijn nog gesloten?