Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Republikeinen in Iowa openden een voorverkiezing die grotendeels werd gedomineerd door Trump

De Republikeinen in Iowa openden een voorverkiezing die grotendeels werd gedomineerd door Trump

De ‘caucus’ in Iowa opent op maandag 15 januari de Amerikaanse rechtse voorverkiezingen, terwijl de Republikeinen in deze staat in het Midwesten stemmen om te bepalen wie de kandidaat zal zijn om tegenover president Joe Biden te staan ​​bij de presidentsverkiezingen in november. Donald Trump is veruit de meest waarschijnlijke kandidaat, aangezien uit opiniepeilingen blijkt dat de voormalige president meer dan 30 punten voorsprong heeft op zijn rivalen, met name de voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties Nikki Haley en de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, die nu op de derde plaats staat.

Gepubliceerd op: een gemiddelde :

4 minuten

De Amerikaanse “caucus” is een traditionele stemmethode: kiezers worden verzameld in één kamer en om te kunnen stemmen moeten ze fysiek naar een hoek van de kamer gaan om vijf kleine groepen te vormen, die elk een van de vijf kandidaten vertegenwoordigen die nog in de race zijn. . Om de winnaar te bepalen, tellen we eenvoudigweg het aantal kiezers in elke groep.

alle Republikeinse activisten Bijna 180.000 mensen uit de staat Iowa werden uitgenodigd om te stemmen om de officiële kandidaat te benoemen die verantwoordelijk is voor de vertegenwoordiging van de conservatieven bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2024. Deze voorverkiezingen in de staat Iowa worden als de belangrijkste beschouwd, omdat deze staat de eerste is stemmen: dus deze Basic geeft waarschijnlijk Het is de toon van het hele verkiezingsproces dat tot en met juni loopt, en daarom richten de kandidaten al hun campagne-inspanningen op deze kleine, landelijke staat in het Midwesten met slechts drie miljoen inwoners.

READ  New Delhi maakt zich zorgen over de mysteries van de Coco-eilanden

Op weg naar een historische overwinning voor Trump lang voor het einde van de voorverkiezingen?

Donald Trump leidt de race al maanden. In zijn campagnevideo’s wordt hij eenvoudigweg voorgesteld als “ Boodschapper van God op aarde “vechten” Marxisten »Wat Amerika zou bedreigen.

De Republikeinen in Iowa waren enthousiast om hun kandidaten te ontmoeten, ondanks de bittere kou

David Thompson

De voormalige president is populairder dan ooit en wordt zo bewonderd door zijn aanhangers dat hij deze campagne niet heeft deelgenomen aan enig televisiedebat. De voormalige president zou het record kunnen breken door deze voorverkiezingen te winnen met de grootste voorsprong die ooit door welke kandidaat dan ook is opgetekend. de peilingen laten zien dat het waar is, meldt onze correspondent in Des Moines, David Thompson.

Deze rivalen liggen momenteel ruim dertig punten achter op Trump: in de laatste peiling ontving Trump 55%, Ze werd gevolgd door haar voormalige ambassadeur bij de Verenigde Naties, Nikki Haley, met 21%.. Gouverneur van Florida, Ron DeSantis, ooit beschouwd als de persoon die de bladzijde over de Trump-jaren zou omslaan, zakte naar de derde plaats met amper 15% van de stemintenties, nadat… Een campagne gekenmerkt door fouten.

De voorsprong van Trump is zodanig dat de meeste analisten zijn nominatie ruim vóór het einde van de voorverkiezingen verwachten, misschien zelfs vóór de voorverkiezingen. Super dinsdag »: Op deze cruciale dag, 5 maart, zullen 16 Amerikaanse staten op dezelfde dag stemmen.

Lees ookVS: In de aanloop naar de Republikeinse caucus in Iowa willen de aanhangers van Ron DeSantis het nog steeds geloven

READ  Het historische stimuleringsplan is eindelijk goedgekeurd en het bedrag zal vanaf juli aan de lidstaten worden verdeeld اعتباراعتبار

De talrijke aanklachten van de rechtbanken versterken alleen maar de machtspositie van het land

Deze vooruitgang komt echter van Donald Trump Talloze aanklachten tegen hem door Amerikaanse rechtbanken. Dit lijkt misschien tegenstrijdig, maar naarmate de maanden verstreken, werden zijn juridische problemen het belangrijkste argument van zijn verkiezingscampagne.

Na de tussentijdse parlementsverkiezingen in november 2022. Ron DeSantis was de nieuwe ster van de Republikeinse Partij Voormalig president Donald Trump was niet de meest waarschijnlijke kandidaat voor de Republikeinse nominatie. Alles veranderde met de vier aanklachten die zijn populariteit een boost gaven. Deze beschuldigingen Donald Trump werd onder zijn aanhangers tot een onaantastbare politieke martelaar gemaakt: de miljardair wist hen ervan te overtuigen dat het een politieke samenzwering van de Democraten was die erop gericht was hem ervan te weerhouden zich kandidaat te stellen.

De voormalige president is zo populair aan de rechterkant dat zijn rivalen campagne tegen hem hebben moeten voeren zonder hem echt te kunnen bekritiseren, uit angst zijn basis, de beroemde MAGA-basis, met zijn slogan van zich te vervreemden. Maak Amerika weer groot ” (Ook ” Maak Amerika weer groot “), die vandaag de dag de Republikeinse Partij grotendeels domineert.

Amerikaanse presidentsverkiezingen: geld uitgegeven aan politieke advertenties zou alle records moeten breken

De campagne is afhankelijk van fondsenwerving, en in de Verenigde Staten halen kandidaten doorgaans veel op, maar volgens specialisten hebben ze bij de presidentsverkiezingen van 2024 nog meer nodig: de bedragen die aan politieke advertenties worden besteed, zouden alle records moeten breken.

Fondsenwerving is afhankelijk van de lange termijn, maar ook van ‘staatsgrepen’: begin december, tijdens een weekendbezoek aan Los Angeles, haalde Joe Biden ruim vijftien miljoen dollar op. Afgelopen augustus beweerde Donald Trump dat hij in drie weken tijd 20 miljoen dollar had opgehaald, dankzij zijn juridische tegenslagen: hij werd aangeklaagd in Washington en zijn wettelijke identiteitsfoto werd genomen in Atlanta. Wetende dat een deel van het door de voormalige president ingezamelde geld niet wordt besteed aan sites voor zijn campagne: dit stelt hem in staat zijn verdediging voor de rechtbank te financieren.

READ  Het Oekraïense leger zei dat 40.000 Russische soldaten waren ingezet om de controle over Avdiivka in Oost-Oekraïne over te nemen

Volgens het onafhankelijke bureau dat toeziet op de naleving van de wet op de campagnefinanciering, heeft Donald Trump tussen november 2022 en september 2023 $60 miljoen opgehaald, Joe Biden 56, Ron DeSantis 31 en Nikki Haley minder dan 19. De cijfers omvatten niet de volledige opgehaalde bedragen en zijn in ieder geval al achterhaald, vooral voor Nikki Haley, die zojuist in een paar weken tijd 24 miljoen dollar heeft opgehaald: grote Republikeinse donoren die tegen Donald Trump waren, lijken de hoop die ze hadden gevestigd te hebben uitgesteld. Ron DeSantis. Hoe dan ook, voor de laatste cijfers zie ik je op 31 januari, de deadline voor aankondigingen van campagne-uitgaven.

Lees ookHet Amerikaanse Hooggerechtshof zal uitspraak doen over de diskwalificatie van Trump