Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De regeringsdeal werd in Nederland ontdekt na negen maanden onderhandelen

Gepubliceerd:

In Nederland hebben vier politieke partijen maandag overeenstemming bereikt over het vormen van een regeringscoalitie die premier Mark Rutte bijna negen maanden na de Tweede Kamerverkiezingen voor een vierde termijn verkiesbaar stelt. Nederlanders zullen echter tot januari moeten wachten om hun nieuwe regering te weten te komen, en dat is het moment waarop ministeries worden verdeeld.

Op maandag 13 december bereikten de vier partijen een akkoord om in Nederland een regeringscoalitie te vormen. Minister-president Mark Rutte Maak een einde aan bijna negen maanden onderhandelen en werk voor de vierde keer.

De centrumrechtse VVD, centrumlinkse D66, centrumrechtse CDA en Christen Unie (Conservatieven) hebben een akkoord bereikt met het vertrekkende staatshoofd, dat woensdag in de Tweede Kamer wordt ingediend.

Een woordvoerder van Johann Remkes en Water Coolmees, die de gesprekken leidden, citeerde het ANP: “De tekst is geaccepteerd.” Ook televisiezenders NOS en RTL maakten de deal bekend.

onderhandelingen, Het begon na de gemeenteraadsverkiezingen van half maart271 dagen lang, een nieuw record in Nederland na 225 dagen zonder regering in 2017, maar nog lang niet het record van 541 dagen zonder regering in België.

Mark Rutte, die sinds oktober 2010 premier is, nam in januari ontslag wegens corruptie over de gezinsbeloning, maar blijft de lopende zaken regelen. Hij werd niet ontkend door de kiezers bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart en werd gewonnen door zijn VVD-partij, vooral ondanks een motie van wantrouwen binnen een jaar, die hij op korte termijn overleefde.

Dit vermogen om uit politieke crises te komen, leverde het de bijnaam “Teflon” op.

READ  Wereldwijd -2022. België bevestigt, Nederland is hoger dan Turkije

Met dit vierde decreet wordt Mark Rutte een van Europa’s leiders na de Hongaarse Victor Orban, die in mei 2010 aantrad, maar de 16-jarige Angela Merkel zal hem opvolgen. President van Duitsland.

De regering wordt in januari verwacht

De nieuwe coalitiepartijen presenteren het akkoord nu dinsdag aan hun parlementaire commissie en bespreken het woensdag in de Tweede Kamer.

Nederland wordt geconfronteerd met een nieuwe golf van epidemieën die hebben geleid tot ineffectieve bestrijdingsmaatregelen, al zullen de coalitieministeries tot januari moeten wachten om hun nieuwe regering te weten te komen.

In de verwachte politieke aankondigingen zal de Future Alliance naar verwachting miljarden euro’s aan investeringen aankondigen tegen de uitbreiding van gratis kinderopvang, klimaatverandering, woningtekorten en de invoering van nucleair onderzoek en wegentarieven.

Volgens berichten in de media zal de leider van de als tweede gerangschikte T66-partij, Sikrit Gok, worden herbenoemd in het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hij werd in mei aangesteld en nam in augustus ontslag nadat hij door het parlement werd bekritiseerd vanwege het chaotische bestuur dat Afghanistan verliet en omdat hij geen tekenen had gezien dat de Taliban het land zouden overnemen.

Zittend minister van Volksgezondheid Hugo de Jonke, het publieke gezicht van de strijd tegen Govt-19 in Nederland, mag echter niet worden vernieuwd, aangezien zijn persconferentie met Mark Rutte dinsdag zijn laatste in dit opzicht zou moeten zijn.

Het land is dit jaar opgeschrikt door gewelddadige rellen als reactie op gezondheidsmaatregelen die de regering heeft genomen om de toename van het aantal Govt-19-gevallen te beteugelen. Tijdens deze activiteiten werd een avondklok ingesteld van 17.00 uur tot 05.00 uur (exclusief essentiële winkels) en een limiet op het aantal mensen dat thuiskwam.

READ  Nederland: Activisten blokkeren snelweg uit protest tegen klimaatverandering

Sinds de uitbraak zijn in Nederland meer dan 2,7 miljoen gevallen van Govt-19 gemeld en zijn meer dan 19.700 van de 17 miljoen inwoners overleden.

Met AFP