De Red Lions versloegen Spanje met 7-2 om in de titelstrijd te blijven

De Red Lions trapten vrijdagavond in Antwerpen af ​​met een 7-2 overwinning op Spanje (FIH-7) aan hun laatste poule van 4 PHL-duels. Tijdens hun 13e ontmoeting op het toernooi boekten de Belgen, de nummer 2 van de wereld, hun zesde opeenvolgende overwinning, terwijl ze hun strijd voor de eindoverwinning met Nederland, die ze zaterdag zullen ontmoeten, voortzetten.

Michel van den Heuvel pouvait een nieuwe compter op Felix Denayer, Antoine Kina en Alexander Hendrickx van terugkerende zegeningen, tandis que les frères Arthur en Loic Van Doren, Nicolas De Kerpel, Tanguy Cosyns, Cédric Charlier en Tom Boon (blessé) even laissés au break .

Ondanks een snel doelpunt van de Spanjaarden, gescoord door hun aanvoerder Alvaro Iglesia op een afbuiging voor Vincent Vanach (3e), controleerde het Spaanse nationale team de wedstrijd volledig. Victor Wiggins, nadat hij tegen de pc was gestuiterd, zette de reactie in de volgende (vierde) minuut in gang. Florent van Opel op twee runs (12), daarna Hendrix op een backhand kick (19), Luc Luibert op de derde Belgische PC (25) en Hendrix op PC (30) brachten de stand op 5-1 in het voordeel van België op de einde van de eerste helft. Wegnez (48) en John-John Dohmen om zijn 450e trui (55e) te vieren, verscherpten de lat in de tweede helft, voor het tweede Iberische doelpunt van Joaquin Menini (58e).

Dankzij deze negende overwinning in de competitie hebben de Olympische kampioenen een totaal van 27 punten en een vierde plaats. Met nog 3 wedstrijden te gaan en nog 9 punten te behalen, staan ​​ze nog steeds achter op Groot-Brittannië (32) en India (30), die het toernooi afsloten. België staat ook twee eenheden achter op Nederland (29), dat nog één wedstrijd te gaan heeft en zaterdag speelt. En dan blijft hij volgende week weer op zijn show Spanje, maandag, en wereld nummer 1 Nederland, dinsdag.

READ  Argentinië blijft bovenaan staan, Frankrijk staat op de tweede plaats en Spanje leidt... De update van de FIFA-ranglijst is vrijgegeven