Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De politieke fantasie van Jorge Santos, een legendarisch, onvermoeibaar congreslid

Natuurlijk komt er een film. of touwtje. Acteurs zullen vechten om George Santos uit te leggen. We groeten het polymorfisme van de gekozen artiest. Er worden beloningen verwacht. Maar het is nog te vroeg om dit epos op het scherm te overwegen. Het lot van de gekozen functionaris in New York (3H buurt) die in het echte leven boven de leegte hangt – een bijvoeglijk naamwoord dat niet past bij zijn traject – degene die hem naar het huis leidde, strekt zich uit in november 2022.

Op dit moment is het bestand Luidspreker De Republikein Kevin McCarthy, die graag zijn krappe meerderheid wil behouden, heeft niet opgeroepen tot het aftreden van de heer Santos, omdat hij beweert vast te houden aan de keuze van de kiezer.. Hij werd verkozen tot voorzitter van de Kamer in de vijftiende stemronde begin januari. Hij gaf toe dat: “Ik heb altijd vragen gehad.” Op het pad van de laatste, die zal moeten winnen ” Vertrouwen “ van zijn leeftijdsgenoten. Heeft de geïnteresseerde tijd?

Nooit eerder heeft een man in deze kamer zoveel gelogen over bijna alles. Geen enkele kandidaat heeft ooit zo’n zielige en gemene onzin geconstrueerd over zijn afkomst, familie, privéleven, professionele carrière en verplichtingen. Een gebouw dat robuust genoeg is om te zegevieren in de tegenspoed van de verkiezingscampagne, na zijn eerste mislukking in 2020. Maar nu maakt hij het ten prooi aan verslaggevers, wordt hij door de gangen van het Capitool gestalkt en uitgelachen door tv-presentatoren, wat hem woedend maakt. collega’s.

READ  Volgens Burnie zou het uitstellen van de avondklok 'de favoriet van een restauranteigenaar' zijn.
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Verenigde Staten: Kevin McCarthy, nieuwe voorzitter van het Boiling House

Bijna elke dag scheurt een Amerikaans mediakanaal een pagina uit de rekeningen van Santos, ontmaskert een vernietigende getuige en publiceert een foto of document. Het hoofd tolt, duizeligheid is overweldigend. We weten niet meer op wie we moeten vertrouwen: het wetboek van strafrecht, de ethische handleiding voor een gekozen ambtenaar of de bank van een uitstekende psychoanalyticus, weggestopt in de manie van de mythe.

Euforie na de verkiezingen

Op 19 november 2022 betrad Jorge Santos het podium dat werd gehouden in een luxe hotel in Las Vegas (Nevada). Hij is een van de tweederangs sprekers op een bijeenkomst van de Republikeinse Joodse Coalitie, een invloedrijke organisatie van Republikeinse Joden. Elf dagen geleden, pas verkozen bij de tussentijdse verkiezingen, spreekt hij voor een video-interventie van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de komst van de nieuwe Republikeinse ster, gouverneur van Florida, Ron DeSantis. Hij heeft vijf minuten.

“Sjabbat Shalom allemaal! » Het nieuwe team praat over zijn allochtone ouders. We zijn geen vreemden voor vervolging. merkt hij op, herinnerend aan het lot van zijn grootvader, die in de jaren 1920 Oekraïne ontvluchtte voordat hij zijn toevlucht zocht in België en vervolgens in Brazilië. Hij beloofde George Santos dat hij in het Congres antisemitisme zou bestrijden, Israël zou verdedigen en Iran hard zou aanpakken. “Ik leef de Amerikaanse droom”Toen zei de 34-jarige met een gulzige glimlach. Dit is het laatste moment van euforie na de verkiezingen.

READ  Het vreemde communicatieproces van Hohenzollern

Je hebt nog 73,09% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.