Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De oproepen van migranten die in Rwanda met uitzetting werden bedreigd, werden geheim gehouden nadat dit controversiële project was opgegeven

De oproepen van migranten die in Rwanda met uitzetting werden bedreigd, werden geheim gehouden nadat dit controversiële project was opgegeven

Drie migranten dienden bij Britse rechtbanken beroep in tegen hun uitzetting naar Rwanda, nadat de nieuwe premier Keir Starmer het controversiële project had opgegeven. Hun zaak werd op dinsdag 9 juli gesloten.

De beroepen van deze asielzoekers zouden vanaf dinsdag worden behandeld voor het High Court of Justice in Londen. Maar de hoorzitting, die minstens vier dagen zou duren, duurde slechts een uur. Advocaat James Eddy van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat er beroep is aangetekend “Volledig stabiel”.

Eisen van immigranten “Ze zullen worden onderzocht op een manier die consistent is met het nieuwe asielbeleid van de nieuwe regering.”, hij voegde toe. Echter, dit beleid ‘Wees niet van plan om naar Rwanda te worden verdreven.’.

Keir Starmer, die vrijdag premier werd nadat Labour de parlementsverkiezingen had gewonnen, bevestigde de volgende dag dat de Conservatieven hadden afgezien van het plan om migranten die illegaal aan de Engelse kust naar Rwanda waren aangekomen, te verdrijven. Het project is “Hij stierf en werd begraven”Dit werd zaterdag bekend gemaakt tijdens een persconferentie.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees De Britse premier Keir Starmer bevestigt het einde van het beleid van deportatie van migranten naar Rwanda

Project “Gereedschap”.

Keir Starmer belde opnieuw “een gereedschap” Het project werd twee jaar geleden aangekondigd door Boris Johnson, de toenmalige premier, en overgenomen door Rishi Sunak, die er een prioriteit van maakte. De conservatieve regering wilde in de eerste helft van juli beginnen met de uitzetting van migranten, ondanks de controverse die dit beleid veroorzaakte.

READ  46°C in Delhi, 50°C in Jacobabad... Een zware hittegolf treft India en Pakistan

In het najaar van 2023 oordeelde het Britse Hooggerechtshof dat dergelijke uitzettingen onwettig waren volgens het internationaal recht en oordeelde dat Rwanda niet als een veilig land voor asielzoekers kon worden beschouwd.

Dat maakte Rwanda maandag bekend “Maak een notitie” Het besluit van de nieuwe Britse regering om hiervan af te zien “Partnerschapsovereenkomst voor Migratie en Economische Ontwikkeling”. Als onderdeel van deze overeenkomst heeft Groot-Brittannië al ongeveer £240 miljoen (€284 miljoen) aan Rwanda betaald.

“Het terugbetalen van het geld maakte nooit deel uit van de overeenkomst.”

“Deze fondsen zullen niet worden gebruikt tenzij ze dat wel zijn [les migrants] Komt eraan. “Als dat niet het geval is, kunnen we het terugbrengen.”De Rwandese president Paul Kagame bevestigde dit in een interview in januari op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland. Maar de Rwandese regering maakte later duidelijk dat zij dit niet had gedaan “Geen toewijding” Om dat te doen.

Universele toepassing

Goedemorgen wereld

Ontdek elke ochtend onze selectie van 20 artikelen die u niet mag missen

Download de app

De Rwandese regering maakte dinsdag uiteindelijk bekend dat de overeenkomst niet voorzag in de teruggave van de gelden. “In de overeenkomst die we tekenden stond niet dat een terugbetaling vereist was. Laat ik duidelijk zijn: een terugbetaling maakte nooit deel uit van de deal.”Dat zei vice-regeringswoordvoerder Alan Mukuralinda op de staatstelevisie aan de Engelse kust.

Hij zei dat Groot-Brittannië contact had opgenomen met Rwanda en om een ​​partnerschap had verzocht, en dat was waar het om ging “Diepgaande discussies”. “De overeenkomst werd aan de rechtbank voorgelegd en werd zelfs gewijzigd na de uitslag van de rechtbank.”-Heb je het aangekondigd? Het werd aan het parlement voorgelegd en werd uiteindelijk een verdrag tussen de twee landen. Het verdrag voorziet in een exitclausule. »

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In Groot-Brittannië heerst er controverse en hulpeloosheid tegenover de migranten die het Kanaal oversteken

READ  26 doden in 24 uur in Frankrijk, 6.802 patiënten in ziekenhuizen

De wereld met Agence France-Presse

Hergebruik deze inhoud