Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De nieuwe verplichting van France Travel (Employment Center) kan u teleurstellen, vooral als u werkloos bent!

De nieuwe verplichting van France Travel (Employment Center) kan u teleurstellen, vooral als u werkloos bent!

Bekijk samenvatting
Samenvatting verbergen

France Travel, voorheen bekend als Pôle Emploi, is van plan wijzigingen in te voeren die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor haar leden. Eén voorgestelde wijziging biedt richtlijnen die mogelijk niet goed worden ontvangen door werkzoekenden.

De geplande herziening is een grote stap voorwaarts in de ondersteuning van mensen die op zoek zijn naar carrièremogelijkheden. Maar, Het introduceert ook nieuwe verplichtingen Wat niet unaniem is. Zo zijn ontvangers van de terugkeer-naar-werk-uitkering nu onderworpen aan strengere voorwaarden.

Het doel van deze oplossing is om het registratieproces te vereenvoudigen Voor werkzoekenden, met speciale hulp voor mensen met een laag inkomen die willen werken Professionele transitie. Het doel is om uitgebreide ondersteuning te bieden aan werklozen en tegemoet te komen aan hun persoonlijke en professionele behoeften.

Frankrijk werkt
Eindelijk wat verandering: de staat betaalt onder bepaalde voorwaarden 635 euro aan steun! Wie kan ervan profiteren en hoe?

Een initiatief dat werkzoekenden wellicht ontevreden maakt

Voorheen was de steun aan werklozen vrij uniform. Door de recente hervormingen is persoonlijke en individuele hulp nu echter de norm.

In de praktijk betekent dit dat Werkzoekenden kunnen nu profiteren van persoonlijke ondersteuning Uitgevoerd door professionals van Frankrijk Travail. De ambitie van deze aanpak is om de samenwerking tussen bedrijven, consultants en coaches te verbeteren, om zo meer adaptieve en effectieve hulp te bieden aan degenen die actief onderzoek doen.

Maar het wijzigen van de criteria voor het ontvangen van een werkloosheidsuitkering veroorzaakte veel opschudding. Het is nu nodig De afgelopen twee jaar moet hij minimaal zes maanden hebben gewerkt om deze voordelen te claimen, vergeleken met slechts vier maanden eerder. Deze nieuwe maatregel wordt als “discriminerend” beschouwd omdat het risico bestaat dat de instabiliteit wordt verergerd voor degenen die het moeilijk vinden om zich professioneel te vestigen.

READ  Wanneer de overheid in het geheim een ​​amendement invoert ten gunste van Airbnb – Libération

De oplossing is om te weten

ondanks France Travail heeft de nobele bedoeling om het systeem voor werkgelegenheidsondersteuning te vernieuwen Met het ambitieuze volledige werkgelegenheidsproject hebben de werklozen dit initiatief met angst ontvangen. Zij zijn bang dat zij schade zullen ondervinden van deze nieuwe richtlijn, die, ondanks de vooruitstrevende doelstellingen ervan, een extra obstakel voor hen zou kunnen vormen.

Frankrijk werkt
RSA: 15 uur verplichte activiteit, wat betekent dat voor jou?

Fix Frankrijk Reizen Het wekt hoop en angst bij werkzoekenden. De introductie van strengere maatregelen voor werkloosheidsuitkeringen, met meer persoonlijke begeleiding, is gericht op het verbeteren van de efficiëntie van het werkgelegenheidssysteem. Het roept echter de vraag op of deze hulp iedereen kan bereiken. Vooral voor degenen die zich in een onstabiele situatie bevinden. De werkelijke impact van deze veranderingen op de arbeidsmarkt valt nog te bezien, in de hoop dat goede bedoelingen zich zullen vertalen in positieve resultaten voor alle betrokken belanghebbenden.

Geef je mening

1,00/5 · Gebaseerd op 1 stem
of Laat een gedetailleerde beoordeling achter