Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De nieuwe Ford Focus (2022): een verwachte update

De nieuwe Ford Focus (2022): een verwachte update

4

Ford update de Focus met een 2022-versie met een gerestyled ontwerp, een SYNC 4-multimediasysteem en een automatische versnellingsbak. Voor de gelegenheid schakelt hij ook over op SuperEthanol-E85. Maar zal dit alles voldoende zijn om de verkoop te verhogen?

Naar verwachting zal de nieuwe Ford Focus vanaf het eerste kwartaal van 2022 achterblijven. Maar waar zijn concurrenten van houden? Peugeot 308En Renault Mégane, of Opel Astra Alle cilinders op het gebied van contact schieten en nieuwe motoren krijgen, de focus speelt de kaart van enig conservatisme. De ontwikkelingen zijn echter welkom en kunnen ervoor zorgen dat wat lang de grote rivaal van de Fransen was, opnieuw kan schitteren.

Allereerst is het design van de nieuwe Ford Focus stijlvol geüpdatet fiesta Een paar weken geleden, vooral met het logo dat nu in het midden van de grille is geplaatst, waren nieuwe LED-koplampen standaard op alle nieuwe afwerkingen en nieuwe schilden. Bovendien is de voorkant met het schild, de grille en de zijopeningen aan elk uiteinde (Titanium, ST-Line, Active). Aan de achterzijde blijft het ontwerp van de koplampen ongewijzigd, maar is voorzien van nieuwe verlichting. Deze hebben betrekking op zowel de sedanversie als de SW-stationwagenversie, die in de Active-versie ook wielkasten, kunststof dorpels en een grotere bodemvrijheid heeft voor een meer avontuurlijke uitstraling.

Ford Focus 2022

Het grootste scherm in zijn klasse

Binnenin is er geen grote verandering, behalve een nieuw 13,4-inch touchscreen-display (de grootste in het segment) met het nieuwe infotainmentsysteem SYNC 4. Dit maakt gebruik van een leeralgoritme. Machine learning heeft tot taak het gedrag van chauffeurs te bestuderen en in de loop van de tijd meer specifieke suggesties en onderzoeksresultaten te geven. De menu’s zijn herzien om intuïtiever te zijn en het geheel zou volgens Ford responsiever moeten zijn. Merk echter op dat het middendisplay nu ventilatiefuncties bevat voor een verfijnder instrumentenpaneel. Een rage voor sommige stuurprogramma’s… Aan de andere kant maakt draadloze compatibiliteit met Apple CarPlay en Android Auto deel uit van het spel, evenals Over The Air-updates.

Ford Focus 2022

Het koffervolume varieert van 341 liter tot 358 liter dankzij de dubbele bodem en de SW-versie van 575 tot 593 liter. Praktischer is het vooral met een verstelbare laadvloer met centraal scharnier om een ​​verticaal schot te creëren. Dit biedt twee aparte ruimtes om items beter op hun plaats te houden. Er is ook een extra net en een ruimte om natte spullen op te bergen.

Ford Focus 2022

Op het gebied van rijhulpmiddelen verschijnt er een nieuw dodehoekbewakingssysteem met achterdetectie van aangrenzende rijstroken, ook bij het slepen. En als lokale gevarenwaarschuwing niets nieuws is, omvat het nieuwe Crosshair Assist-systeem een ​​noodrem waarbij rekening wordt gehouden met kruisgevaren.

Aan motorzijde zijn er geen noemenswaardige turbulenties, afgezien van de introductie van een zeventraps automaat op de 1.0 EcoBoost mHEV 125 en 155 pk motoren, waarmee een gemiddeld verbruik van 5,2 liter per 100 km kan worden geclaimd. De nieuwe zevenversnellingsbak zal ook beschikbaar zijn op de nieuwe 1.0 EcoBoost 125 Flexifuel-motor die op SuperEthanol-E85 kan draaien. Verbruik 5,1 liter per 100 km. De 2,3-pk EcoBoost blijft de 280-pk in het ST-programma, net als de 1.5 en 2.0 EcoBlue-dieselversies.

Ford Focus 2022

De definitieve prijzen zijn niet vrijgegeven.

READ  De financiële ontkoppeling tussen China en Wall Street versnelt