Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De nieuwe 4680-cel onthult een goede oplaadsnelheid

Match KIA EV6 – Tesla Model Y

Een Tesla Model Y proberen?

Bouw uw eigen Tesla Model Y of bestel een gratis proefversie.

Tesla is begonnen met de levering van het Model Y met 4.680 nieuwe cellen en laat eindelijk zien waartoe het in staat is.

Nieuwe Tesla-batterijen hebben grotere cellen, die 4680 wordt genoemd in verwijzing naar zijn grootte. Het doel is om de autonomie van elektrische voertuigen te verbeteren, evenals de snelheid van opladen.

Dit nieuwe batterijpakket zal exclusief worden gebruikt voor de twee merkgiganten, de elektrische semi-truck en de Cybertruck-minivan. Maar het Model Y dat uit fabrieken in Texas en Berlijn komt, heeft ook 4.680 cellen.

Een gebruiker testte een supercharger in Californië, beginnend met een lege batterij van 0%. Het opladen piekte op 250 kW en de auto won in 32 minuten 80%.


Lees ook
Hoe Tesla zijn nieuwe 4.680 cellen maakt

“0% tot 80% in 32 minuten. We hebben bijna 360 kilometer actieradius toegevoegd aan ons Model Y”Kunnen we een tweet lezen van The Kilowatts. Het Twitter-account filmde ook een interval Opladen.

Zo zien we dat vanaf 25% de bijlading zakt naar minder dan 150 kW. Evenzo is het laadvermogen minder dan 100 kW of 45%. Wanneer 80% is bereikt, bereikt de belasting 50 kW.