Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nationale Assemblee keurt in eerste lezing een wetsvoorstel goed om een ​​vaccinatiekaart in te voeren

De tekst werd donderdagochtend goedgekeurd met 214 stemmen voor en 93 tegen bij 27 onthoudingen. Het moet nu begin volgende week door de Senaat worden behandeld.

Na drie dagen van tumultueuze debatten, aangewakkerd door controversiële uitspraken van Emmanuel Macron, er klaar voor “Verdwaald geraken” Niet gevaccineerd heeft de Nationale Assemblee op donderdag 6 januari in de vroege ochtend in eerste lezing een wetsvoorstel aangenomen waarbij een gezondheidskaart wordt omgezet in een vaccinatiekaart. Half december aangekondigd door de Executive in het licht van het uitbreken van de Covid-19-epidemie, werd de tekst om 05:25 uur goedgekeurd met 214 stemmen, meerderheidsstemmen en een deel door LR en PS. Het waren 93 afgevaardigden die tegen stemden, waaronder links van links, de RN en 3 overlopers van de LREM. Zevenentwintig onthielden zich van stemming.

Het wetsvoorstel moet nu begin volgende week door de rechts-gedomineerde Senaat worden behandeld, om in werking te treden die de regering op 15 januari wilde, maar moet een paar dagen worden uitgesteld. Degenen ouder dan 12 jaar moeten hun vaccinatiestatus bewijzen om toegang te krijgen tot recreatieve activiteiten, restaurants, bars, galerijen of openbaar vervoer tussen gebieden. Negatief testen is niet langer voldoende, behalve voor toegang tot gezondheidsinstellingen en -diensten.

Onder hun herzieningen stelden parlementsleden van 12 tot 16 jaar de noodzaak van een vaccinatiekaart voor schoolreisjes, semi-schoolse en buitenschoolse activiteiten uit. De laatste gespreksavond verliep turbulent, met enkele geluiden op de rioolgang tijdens vergaderingen of de situatie buiten. Het pad van artikel 1 (van de 3) werd pas om drie uur ’s nachts overschreden. “We zijn moe, de afgevaardigden moeten terug naar de wijk.”, werd een gekozen functionaris in de wandelgangen achtergelaten, terwijl minister van Volksgezondheid Olivier Veran zei dat hij klaar was “serie” Sessie met ochtendsessies.

READ  Quebec belast niet-gevaccineerde mensen

zie ook – Vaccinatieverklaring: Macron zegt dat hij niet-gevaccineerde Fransen wil ‘opwinden’, Nationale Assemblee steekt in brand

“Woorden zijn het niet waard”

Tot het einde van de nacht wisselden parlementariërs gunsten uit, waarbij de oppositie met name gericht was op identiteitscontroles die cafés of restaurants zouden kunnen runnen in het geval dat “ernstige redenen” Te geloven dat er vaccinatiekaartfraude is. Martin Wonner, inspirerende drugssceptici, zei dat ze bang was ‘Een aan de kaak gestelde samenleving’. Deputaten van het Huis, die uiteindelijk verdeeld waren over de totale stemming over het wetsvoorstel (28 tegen, 24 tegen, 22 onthoudingen), kondigden aan dat ze op dit punt van controle naar de Constitutionele Raad zouden gaan.

Premier Jan Castex kwam woensdagmiddag zelf Kamerleden vragen om vaart te maken, na de blokkade, of zelfs volgens de LFI “calamiteit”Ze werd geprovoceerd door de woorden van Emmanuel Macron. “De niet-gevaccineerden, ik wil ze echt kwaad maken. En dus zullen we het tot het einde blijven doen. Dat is de strategie.”, heeft het staatshoofd aangekondigd in een interview met Parijse Mardi. Wanneer mijn vrijheid de vrijheid van anderen bedreigt, word ik onverantwoordelijk. De onverantwoordelijke is geen burger meer.”, hij voegde toe.

Jean Castix werd opgeroepen om zichzelf uit te leggen en bevestigde voor de eerste keer voor de Senaat zijn wens om druk uit te oefenen op de niet-gevaccineerde. “Wie beledigt de natie? (…) Wie leidt onze noodhulpverleners om dramatische ethische keuzes te maken? Nou, het is een kleine minderheid “, betoogde hij. In het Bourbon Palace drong de premier er bij de afgevaardigden op aan om… “Snelle discussie”Rekening houdend met de gezondheidstoestand.

READ  De Europese Unie vraagt ​​haar bedrijven om het luchtruim van het land te vermijden

Jean Castex krijgt donderdag om 8.30 uur opnieuw de gelegenheid om te spreken op RMC en BFMTV, terwijl de pandemie heviger wordt. Woensdag werden ongeveer 332.252 nieuwe Covid-19-infecties geregistreerd, een nieuw record, terwijl het aantal gehospitaliseerde patiënten bleef toenemen, vooral in de intensive care. En 66.000 mensen kregen woensdag hun eerste dosis van het vaccin, een record sinds 1 oktober volgens Olivier Veran, die verband leek te houden met druk vanuit de uitvoerende macht.

zie ook – “Wie is de verdoemde van het leven?” Degenen die tegen het vaccin zijn”, bevestigt Gabriel Attal