Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De milieutransitie blijft zeer kostbaar voor de middenklasse en de armen

De milieutransitie blijft zeer kostbaar voor de middenklasse en de armen

Dit onderwerp vormt de kern van ideeën over de aanvaardbaarheid van milieutransformatie. Dit rapport werd versterkt door het rapport dat in mei aan Matignon werd voorgelegd door econoom Jean Pisani Ferré en financieel inspecteur Salma Mahfouz over de “economische gevolgen van klimaatactie”: tegenHoe kunnen we ervoor zorgen dat alle burgers, inclusief de meest bescheiden, over de financiële middelen beschikken om de veranderingen door te voeren die nodig zijn om hun ecologische voetafdruk te verkleinen?

Lees het interview: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Jean Pisani Ferré: “Wij adviseren een uitzonderlijke belasting op de financiële bezittingen van de rijken voor de klimaattransitie”

Om deze kwestie verder te onderzoeken publiceerde het Instituut voor Klimaateconomie (I4CE), een onderzoekscentrum over de economie van ecologische transitie opgericht door het Fund for Deposit en het Franse Ontwikkelingsagentschap, op donderdag 19 oktober een studie met de titel “Is transitie betaalbaar voor alle huishoudens?” Er zijn ongeveer zestig pagina’s in dit werk, die… de wereld I4CE, waarvan de experts in het voorjaar in overleg hebben bijgedragen aan het Pisani-Mahfouz-rapport, kon de bestaande overheidssteun onderzoeken in de twee sectoren waar huishoudens rechtstreeks de kosten van de transitie zouden moeten dragen: residentiële energievernieuwing en elektrische mobiliteit.

“Als we in het Franse publieke debat sinds de Gele Hesjes-beweging over klimaatverandering willen praten, moeten we iedereen de kans geven om deze te implementeren.”vat Charlotte Weil samen, I4CE-onderzoeker en een van de auteurs van het onderzoek. “De verwachting dat huishoudens zich voor de transitie zullen inzetten als ze geen toegang hebben tot oplossingen – elektrische auto’s, openbaar vervoer, woningisolatie, veranderende verwarming, etc. – leidt tot een afwijzing van het transitiebeleid en leidt ons collectief naar een doodlopende weg.”, kunnen we in de studie lezen. Er zijn echter nog steeds veel mazen in de wet.

READ  Slecht nieuws voor feestbeesten: feesten bij accommodaties op Airbnb is niet meer mogelijk

De hulp is sinds 2008 toegenomen

De auteurs van het rapport vergeleken gegevens over het gezinsinkomen – in feite het referentiebelastinginkomen, waaruit milieubonussen en andere belastingvoordelen worden toegekend – en de huidige subsidies. Zowel om de meest voorkomende werkzaamheden op het gebied van energieprestaties (isolatie van muren, dak, verandering van verwarmingsmodus, enz.) uit te voeren in zes typische huizen, als om een ​​elektrisch voertuig en een individueel laadstation te hebben.

Eerste observatie: De hulp is sinds het begin aanzienlijk toegenomen en is steeds meer gekoppeld aan het gezinsinkomen. Voor de renovatie van een apart huis en de aanschaf van een nieuwe elektrische auto, evenals een laadstation, is hun maximale bedrag sinds 2008 (de datum van invoering van de eerste bonussen) gestegen van 20 duizend naar 50 duizend euro, aldus de studie. . Voor een gegeven woning en auto (d.w.z. voor renovatie en aankoop van hetzelfde soort goederen) is de steun voor de onderste 30% van de huishoudens twee keer zo hoog als voor de rijkste 20%. Echter, “Het hangt er nog steeds van af”Dit betekent dat het verschil tussen wat gezinnen financieren met eigen bijdragen en de hulp waar zij recht op hebben, nog steeds in tienduizenden euro’s wordt gemeten.

Je hebt 51,22% van dit artikel om te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.