Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De legendarische “pijlers van de schepping” opnieuw bezocht door de James Webb Telescope

De legendarische “pijlers van de schepping” opnieuw bezocht door de James Webb Telescope

Een gebied van de lucht dat de “Pillars of Creation” wordt genoemd, werd waargenomen in twee infraroodgebieden (bijna links en rechts in het midden) door de Webb-telescoop. NASA/ESA/CSA/STScI; Joseph DePasquale (STScI) / Anton M. Koekemoer (STScI) / Alyssa Pagan (STScI)

De gigantische telescoop van NASA was gericht op een hemelgebied waar zijn voorganger, Hubble, beroemd om was.

NASA’s Large Web Telescope, eind vorig jaar gelanceerd door een Europese Ariane 5-raket, is gericht op een hoek van de hemel waarvoor hij beroemd is. Hubble RuimtetelescoopBijgenaamd “Pijlers van de schepping”. Het opmerkelijke resultaat levert twee totaal verschillende beelden op, die een geheel nieuwe kijk geven op wat astronomen sterrenkraamkamers noemen, de grote wolken van gas en stof waar sterren worden geboren.

“Dit zijn langverwachte beelden, omdat het een object is, de Adelaarsnevel, die werd opgemerkt door Hubble en een symbool is geworden van dit observatorium, Olivier Bernier, een CNRS-astrofysicus bij het Institute for Research in Astrophysics and Planetary Science (Irap), in Toulouse, getuigt. Het feit dat deze twee beelden van de Webb-telescoop op dit moment door NASA worden gepusht, is een duidelijke aanwijzing voor Hubble.”

Het waargenomen gebied wordt de “Pijlers van de Schepping” genoemd vanwege de vorm van de drie…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 81% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Gigantische virussen ontdekt in een arctisch meer