Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De James Webb-telescoop onthult een “teaser” -afbeelding van de buitenste regionen van het universum

Via The Associated Press

Vertegenwoordiging van de James Webb-ruimtetelescoop. (illustratieve afbeelding)

Space – Nog maar een paar dagen om de eerste kleurenfoto’s met hoge resolutie te ontdekken James Webb Ruimtetelescoop. Ondertussen is de NASA Ontsluierd als hapjes getuigt een buitengewoon beeld van de diepteUniversum.

Dit plaatje (minder), het resultaat van 72 opnamen gedurende 32 uur, vastgelegd door de precisiegeleidingsdetector van de telescoop, het instrument waarmee het ultrageavanceerde vaartuig kan richten en scherpstellen op interessante objecten.

En het Amerikaanse ruimteagentschap merkte in een persbericht op dat het “een van de diepste beelden van het universum ooit is”.

De afbeelding biedt, volgens NASA, een “verbijsterende glimp” van waar de wetenschappelijke gemeenschap en duizenden enthousiastelingen reikhalzend naar uitkijken: de onthulling, gepland voor 12 juli, van Webb’s eerste kleurenafbeeldingen met hoge resolutie.

“Het gaat verder dan alles waar de mensheid ooit naar heeft gekeken.”

“Het gaat veel verder dan wat de mensheid ooit heeft kunnen zien”, waarschuwde Bill Nelson, hoofd van het Amerikaanse agentschap, eind juni tijdens een persconferentie in het Space Telescope Science Institute, het operationele centrum van deze tien miljard dollar. van aarde.

James Webb kan meer naar het universum kijken dan welke telescoop dan ook voor hem dankzij zijn enorme hoofdspiegel en zijn instrumenten die infraroodsignalen ontvangen, waardoor ze door stofwolken kunnen kijken.

Met name James Webb moet het mogelijk maken om de eerste sterrenstelsels, die slechts een paar honderd miljoen jaar na de oerknal zijn ontstaan, en de exoplaneten waar te nemen.

Op 12 juli is met name NASA van plan om de eerste spectroscopische analyse van de James Webb-telescoop van een verre planeet, een exoplaneet, aan te kondigen.

READ  Hier is alles wat gratis is tijdens Prime Day (en om het snel te krijgen)

Spectroscopie is een hulpmiddel om de chemische en moleculaire samenstelling van verre objecten te kennen, en in het geval van een planeet kan het helpen bij het bepalen van de atmosfeer, het detecteren van de aanwezigheid van water of het analyseren van de bodem.

Zie ook op HuffPost: Ongelooflijke HD James Webb-foto’s