Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De James Webb-telescoop brengt ons diep in de Tarantulanevel

De James Webb-telescoop brengt ons diep in de Tarantulanevel

De Grote Tarantulanevel, op slechts 160.000 lichtjaar van de Melkweg verwijderd in het dwergstelsel van de Grote Magelhaense Wolk, werd onderzocht door de James Webb Telescope. Dit is wat we daar zien.

Tijdens de eerste twee maanden van zijn wetenschappelijke activiteit, James Webb Ik heb erg genoten van zijn opmerkingen hier JupiterUitgelicht extrasolaire planeet, enz. Onder al zijn doelen zijn er nogal wat spiraalstelsels wie kwam er voorbij? ogen gevoelig inInfrarood. Elke keer onthult een ongewoon zicht wolken Gas En stof is overal in de melkweg met elkaar verbonden. oogpunt penetratie JWST Het brengt onderzoekers dichter bij de diepste geheimenUniversum.

De Tarantulanevel onderzocht door Nirkam

Met deze nieuwe foto onthult James-Webb de verborgen kant van een bestand nevel Zeer actief en relatief dicht bij de aarde: 30 Doradus, bekend als Tarantulanevel. wijzen naarspin Het komt van zijn indrukwekkende vorm wanneer waargenomen in het visuele. Maar zoals terecht uitgelegd NASAHet moet eerder worden gezien als het nest van een tarantula. Om precies te zijn, de tarantulaterriër is bekleed met draden …

Een hol in de grond gegraven, want het is echt een holte die we opmerken in het hart van een wolk. Het wordt gevormd door de ademhaling van duizenden sterren geconcentreerd in de cluster, en lijkt blauw op het Nirkam-instrumentbeeld (in de buurt van de infraroodcamera). Het zijn die jonge sterren vol sterrenenergie die constant de onzuiverheden verwijderen van de stof waarin ze zijn geboren, enkele duizenden jaren geleden.

Dus wat we zien is slechts een deel van het enorme gasnetwerk dat door de hele melkweg loopt, in dit geval A dwergstelsel Heel dichtbij en in interactie met MelkwegGrote Magelhaense Wolk.

READ  Instagram biedt opnieuw een tijdlijnfeed aan al zijn gebruikers

De Tarantulanevel in Merry’s Eyes

Op de andere afbeelding van hetzelfde gebied, deze keer vertaald van mid-infraroodwaarnemingen gemaakt met Maria (andere James webcam) De sterrenhoop is niet meer zichtbaar. In plaats daarvan kunnen we ongekende details bewonderen – wat een wonder! – inscripties in donkere materie En de kou die de enorme wolk is, gevormd door de sterren die zich daar verbergen.

Omdat we het over een terriër hadden, ruimtetelescoop Hier onthult het ons op de een of andere manier de ondergrondse omgeving die ten grondslag ligt aan dit zeer actieve deel van onze oceaan. Zijn donkere en bewolkte land, en zijn onderling verbonden draden waaruit nieuwe sterren. Bovendien, als je goed kijkt, kun je veel “jonge” sterren zien die zijn betrapt terwijl ze probeerden zich te ontdoen van Jas Gas.

Een verbluffend nieuw kosmisch spektakel gepresenteerd door telescoop James Webb.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?