Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De James Webb-ruimtetelescoop heeft zijn laatste baan bereikt, op 1,5 miljoen km van de aarde

Deze zorgvuldig geselecteerde baan zal het mogelijk maken om de eerste kosmische straling te bestuderen via infraroodsensoren.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Ongeveer een maand na zijn lancering heeft de James Webb Space Telescope zijn definitieve baan bereikt. NASA, dat zich momenteel op 1,5 miljoen kilometer van de aarde bevindt, heeft bevestigd dat het opmerkelijk in staat zal zijn om de eerste sterrenstelsels in het universum te observeren. Het activeerde zijn stuwraketten rond 20.00 uur om Lagrange Point 2 te bereiken, een ideaal punt om het universum te observeren. “Welkom thuis, Web!”riep het hoofd van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Bill Nelson uit in een persbericht. “We zijn een stap dichter bij het oplossen van de mysteries van het universum. Ik kan niet wachten om de eerste nieuwe beelden van het universum te zien van [le télescope] Web deze zomer! “hij voegde toe.

In deze zorgvuldig gekozen baan zullen de aarde, de zon en de maan zich allemaal aan de andere kant van de zonneklep bevinden, zodat ze in het donker en in de extreme kou kunnen werken die nodig is voor studie. De eerste kosmische straling via infraroodsensoren.

Dit is de derde keer dat de telescoop zijn stuwraketten op deze manier bedient sinds de lancering op 25 december aan boord van een Ariane 5-raket. De grote stuwkracht die de raket levert, is al opzettelijk verminderd om te voorkomen dat het werktuig zijn doel voorbijschiet, zonder echte hoop op terugkeer, en het moet zich nog steeds, door kleine opeenvolgende stoten, op eigen kracht naar buiten brengen.

READ  Curiosity ontdekte een verrassende 'metalen bloem' op Mars