Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De installatie van deze camera zal vanaf de zomer voor sommige voertuigen verplicht zijn

De installatie van deze camera zal vanaf de zomer voor sommige voertuigen verplicht zijn

Belangrijk nieuws voor automobilisten: Europese regelgeving schrijft de verplichting voor om voertuigen in de nabije toekomst uit te rusten met een veiligheidssysteem dat tekenen van slaperigheid of afleiding van de bestuurder voorspelt. Vanaf de zomer van 2024 zullen sommige automodellen al onder deze verplichting vallen.

De ambitie van de EU om het aantal verkeersdoden in 2050 tot nul terug te brengen lijkt een zeer versneld tijdschema op te leggen voor het nemen van nieuwe veiligheidsmaatregelen. Vanaf 7 juli 2024 “Alle nieuwe automodellen die door Europese fabrikanten zijn goedgekeurd, moeten een systeem hebben voor directe detectie van afleiding en vermoeidheid van de bestuurder,” Volgens de Europese verordening genaamd “GSR2” (“Algemene Veiligheidsvoorschrift 2”)meldt BFM.

“Als je nog wat langer naar het scherm in het midden van het dashboard kijkt, verschijnt er een kleine 'Kijk naar de weg'-afbeelding op het dashboard, met verlichting die de blik van de bestuurder naar achteren trekt. De bestuurder rijdt rechtdoor »legt dezelfde media uit, die betrekking heeft op een experiment gefilmd in het testlaboratorium van een fabrikant van apparatuur Forvia deze week.

Voordelen van afleidingsdetectiecamera

In werkelijkheid, “Dit systeem moet de bestuurder waarschuwen wanneer hij zijn ogen langer dan 3,5 seconden van de weg haalt bij snelheden van 50 km/u en hoger en meer dan 6 seconden onoplettendheid tussen 20 en 50 km/u.”. De bron legt uit dat deze periode overeenkomt met de maximale spreiding die door de regelgeving is vastgelegd. En “Detectie”, specificeert dezelfde bron, “moet dag en nacht mogelijk zijn.” Dit zal dus de zogenaamde legacy-systemen verbeteren “chauffeursmonitoringsysteem” (DMS) waarmee sommige voertuigen al sinds 2022 zijn uitgerust.

READ  Sam Bankman Fried sluit zich aan bij Bernard Madoff in het pantheon van boeven

Dit werkte bedankt 'Verschillende soorten sensoren op het stuur of andere delen van de auto' Om de toestand van de bestuurder te detecteren. “Ze konden de bewegingen van het stuur identificeren of inschatten […]Als de bestuurder afgeleid of onoplettend lijkt of zelfs slaperig begint te worden. Met deze ontwikkeling op het gebied van de regelgeving zal dit verplicht worden in Europa en op grotere schaal plaatsvinden.Ayla Vanden Driessche, business development manager voor rijhulpsystemen bij Forvia, aan BFM.

Tegen de zomer van 2026 zullen alle nieuwe auto's getroffen zijn

Concreet bestaat de nieuwigheid erin voertuigen uit te rusten met een infraroodcamera “In staat om verschillende punten van het gezicht te detecteren: de positie van het hoofd, de richting, maar vooral op ooghoogte, en de snelheid waarmee de oogleden sluiten of knipperen.”Ayla Vanden Driesch gaat verder.

“Toen deze parameters eenmaal waren geëvalueerd, gaf de auto onmiddellijk een signaal met de vraag onze ogen weer te openen en weer verder te rijden.”“, benadrukt ze nogmaals. De signalen van het voertuig zullen urgenter worden als de correcties van de bestuurder niet worden opgemerkt. “In de zomer van 2026 zullen alle nieuwe auto’s die in Europa verkocht worden, deze camera’s moeten hebben.” Biedt regelgeving.