Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De hypothese van leven op Mars is opnieuw gelanceerd met deze ontdekking

Herbergt Mars leven? Onze rode buurman zit nog steeds vol geheimen, het bestaan ​​van vroeger of heden aan de oppervlakte is nog niet bewezen.

Wetenschappelijke bevindingen moeten met grote voorzichtigheid worden genomen. Inderdaad, als alleen geïsoleerde verschijnselen op die en die plaats worden geïdentificeerd, vormen ze slechts de eerste fase van een grote hoeveelheid aanwijzingen die gericht zijn op het goedkeuren van een theorie. Wat onze rode buurman betreft, is de vraag die al eeuwen in ieders gedachten is of deze laatste het leven herbergt. Als recente ontdekkingen erop wijzen dat, ja, Mars had miljoenen jaren geleden de thuisbasis kunnen zijn van leven, werd op 1 november een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Very Serious de natuur temperen Hij komt een sprankje hoop brengen aan de minnaars van groene mannetjes.

In feite, volgens de publicatie, Rover Nieuwsgierigheid Tijdens deze monsters op Mars in 2017 ontdekte hij sporen van organisch materiaal. Een ontdekking die genoeg heeft om alle NASA-wetenschappers te laten springen van vreugde. Als deze ontdekking niet de eerste is in de strikte zin van het woord, aangezien er in het verleden al organische materie op Mars is gevonden, maakt het het mogelijk om de theorie te verenigen dat de Rode Planeet daadwerkelijk leven herbergde, en zelfs dienovereenkomstig zou kunnen zijn. Voor sommige theorieën is het nog steeds de thuisbasis van een buitenaardse soort.

Nooit eerder vertoonde deeltjes op Mars

Om de omvang van deze ontdekking volledig te begrijpen, moeten we in meer detail kijken naar de verschillende moleculen die in de bodem van Mars worden gevonden. Volgens het NASA-team achter de ontdekking gaat het om benzoëzuur en ammoniak. Twee materialen die nog nooit eerder op Mars zijn gezien. Als deze aminozuren er niet waren, dan zijn deze twee moleculen zeer belangrijke aanwijzingen in onze kennis van de Rode Planeet, en de theorie dat deze laatste het leven op een bepaald moment in zijn leven zou kunnen hebben beschermd.

READ  Mark Gurman's Apple Silicon Roadmap: MacBook Pro, Mac mini, iMac en Mac Pro tegen eind 2022

In maart 2020 had Curiosity al thiofenen ontdekt. Een organische verbinding die op aarde voornamelijk voorkomt in aardgas of olie, maar verrassend genoeg ook in witte truffels. Dit molecuul, dat bestaat uit vier koolstofatomen en één zwavelatoom, kan op verschillende manieren worden gevormd. De eerste omvat geen leven, het gaat ervan uit dat de Rode Planeet heet genoeg was (120 graden) voor de protoplaneten om zijn sulfaatniveaus te verlagen. Dit kan op Mars gebeuren tijdens de val van een asteroïde waar de temperatuur plotseling stijgt onder de impact van de impact, en dus meer dan 100 graden wordt.

In de andere hypothese wordt deze kleine verbinding gevormd dankzij bacteriën die sulfaat verminderen en zo thiofeen laten ontwikkelen. Om erachter te komen welk model zich op Mars bevindt, hebben NASA-onderzoekers Ze richten hun ogen nu op doorzettingsvermogen, een andere rover van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie, die deze vragen de komende jaren moet kunnen beantwoorden.