Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De grootste komeet die ooit door NASA is waargenomen, gaat met een snelheid van 32.000 km / h naar de aarde


Introductie van komeet C/2014 UN271, een lieve baby met een diameter van 128 kilometer, de grootste die ooit door NASA-astronomen is waargenomen. De vaste kern van een komeet is ongeveer vijftig keer groter dan het binnenste van de meeste bekende kometen.

Het weegt ook naar schatting 500 biljoen ton, wat 100.000 keer groter is dan de massa van kometen in ons zonnestelsel. Met een snelheid van meer dan 32.000 km/u reist het object momenteel over de grenzen van ons zonnestelsel. Maar laten we er meteen zeker van zijn dat de dichtstbijzijnde afstand tot onze zon 1,6 miljard km is, en dat zal pas in 2031 zijn.

Het werd voor het eerst waargenomen in november 2010, toen het 4,8 miljard km van de zon verwijderd was. Nu kunnen wetenschappers het duidelijker bestuderen. “Deze komeet is letterlijk het topje van de ijsberg van enkele duizenden kometen die te zwak zijn om in de verste delen van het zonnestelsel te worden waargenomen”, zegt David Jewett, hoogleraar planetaire wetenschappen en astronomie aan de Universiteit van Californië.

“We hadden altijd al het vermoeden dat deze komeet groot moest zijn omdat hij zo helder is op zo’n grote afstand. We bevestigen nu dat dit het geval is”, besluit de deskundige.

READ  De bronchiolitis-epidemie eindigt in Frankrijk en de griep is een beetje afgenomen