Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De grootste elektrische parkeergarage van Frankrijk is nu operationeel in Parijs

De grootste elektrische parkeergarage van Frankrijk is nu operationeel in Parijs

Onder de kerk van La Madeleine, in het 8e arrondissement, staan ​​sinds begin april 505 elektrische oplaadstations op de parkeerplaats.

De grootste elektrische parkeergarage van Frankrijk is nu operationeel in het hart van Parijs, waar de installatie van boven- en ondergrondse oplaadpunten versnelt, vier jaar na het uitvallen van de Autolib-service. Onder de basiliek van La Madeleine (8e arrondissement) biedt de parkeerplaats die wordt beheerd door Saemes, een bedrijf dat wordt gecontroleerd door de stad Parijs, sinds begin april 505 elektrische oplaadstations aan die geschikt zijn voor alle auto’s, en 30 stations voor tweewielers .

Met een vermogen van 7 tot 22 kilowatt kunnen de terminals de batterijen in 5-6 uur opladen. Meer dan 350 stations zijn gepland voor het voorjaar op een andere parkeerplaats in de omgeving, en 240 zijn er al beschikbaar aan de Porte d’Auteuil. Saemes, de tweede parkeerbeheerder van de hoofdstad, wil de helft van een park uitrusten met elektrische laadpalen.

TotalEnergies, dat verantwoordelijk is voor het telecommunicatiebedrijf Sogetrel voor deze Saemes-parkeerapparatuur, is bezig met het ombouwen van zo’n 200 voorheen selfservice Autolib’-autostations van de Bolloré-groep tot laadstations, die in 2018 om financiële redenen plotseling stopten met hun dienst. Mislukking. Het contract, dat een looptijd heeft van 10 jaar, vertegenwoordigt ongeveer 15 miljoen euro.

Streef naar 8.400 terminals in 2024 in Parijs

Iets meer dan 2.200 stations zijn actief op straatOf de helft van het netwerk van de hoofdstad en 10 ondergrondse parkeergarages worden snellaadcentra, met een capaciteit van 50 kilowatt om in één uur volledig op te laden, legt AFP Philippe Caligon uit, directeur mobiliteit en nieuwe energieën in Frankrijk van Total Energy.

READ  Wall Street gaat ten onder, geen vooruitgang op het gebied van schulden - 23 mei 2023 om 22:44 uur

De eerste van deze “hubs” zal in april operationeel zijn op de parkeerplaats onder het stadhuis. De andere zullen in 2025 in gebruik worden genomen.”Het blijkt dat het aantal abonnees en gebruikers elke maand toeneemt”, bevestigt Philip Callegon, die bijna 25.000 gebruikers heeft sinds de service begin 2021 werd gelanceerd en meer dan 70.000 extra tankbeurten in maart.

Om het doel van PS-burgemeester Anne Hidalgo te bereiken om diesels tegen 2024 en thermische voertuigen tegen 2030 te dekapitaliseren, “We moeten de verplaatsing van het wagenpark versnellen en daarvoor de ontwikkeling van infrastructuurSamengevat EELV Mobiliteitsassistent David Belliard, die tegen 2024 8.400 stations wil bereiken.

Tegelijkertijd bouwt TotalEnergies enkele tankstations, zoals La Défense, om tot elektrische laadcentra”Ultrasnel“Met een vermogen van 175 kilowatt te krijgen”100 km actieradius in 6 minutenVolgens Philip Callegon. Ongeveer zestig worden in heel Frankrijk bestudeerd, waaronder drie in Parijs.


zie ook Nederland is de kampioen van oplaadpunten voor elektrische auto’s