Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De groep dient een klacht in tegen de voormalige algemeen directeur

De groep dient een klacht in tegen de voormalige algemeen directeur

In zijn functie als manager van Orpea tussen 2006 en 2022 was Yves Le Masne in het volle zicht van de groep, zelf verdacht van misbruik.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

De particuliere verpleeghuisgroep Orpea, in rep en roer sinds de onthullingen begin 2022 over zijn methoden, heeft een klacht ingediend tegen zijn voormalige algemeen directeur, Yves Le Masne, bij het openbaar ministerie in Nanterre, zo maakte het bekend in een persbericht op woensdag 21 december. Deze klacht, die de dag ervoor werd ingediend, betreft “Feiten die waarschijnlijk misdaden beschrijven van misbruik van bedrijfsmiddelen of krediet, schending van vertrouwen, samenspanning, verzwijging of witwassen van geld.”.

Deze klacht vormt een aanvulling op een eerdere klacht tegen X wegens misbruik van bedrijfsmiddelen die de groep in april indiende. Yves Le Masne is sinds 2006 Senior Executive Vice President van Orpea. Daarna was hij CEO vanaf 2010. De raad van bestuur van Orpea beëindigde zijn taken op 30 januari, na de publicatie van het onderzoeksboek Doodgraversgebaseerd op gemeenschapspraktijken.

Orpea is beschuldigd van wijdverbreid misbruik

Na de publicatie van het boek tegen Orpea kwam er op 29 juni een audit om de beschuldigingen aan het adres van het bedrijf gedeeltelijk te bevestigen. naast deWe zijn “storingen” Wat betreft het gerapporteerde gebruik van openbare middelen, bevestigde het rapport verschillende beschuldigingen in het boek: de hoeveelheden vlees die elke avond werden geserveerd, waren beperkt tot 50 gram biefstuk en het aantal luiers dat per dag per inwoner werd gekocht, bedroeg niet meer dan drie eenheden.

READ  Stroomuitval door kou

Op 15 november werden “tientallen huiszoekingen” bevolen in verschillende verpleeghuizen van de groep als onderdeel van een open onderzoek naar “institutionele mishandeling”. Op dezelfde dag presenteerde de groep haar transformatieplan, dat volgens Laurent Guillot, de nieuwe CEO van Orpea, snel werd geïmplementeerd. “Er is geen voedselrantsoenering meer, deze gevallen bestaan ​​vandaag niet meer.”bevestigd aan franceinfo mic op 23 november.