Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De griepepidemie verspreidde zich over de hele stad. Vertraagt ​​bronchiolitis

De griepepidemie breidt zich uit. Gezondheidsautoriteiten hebben woensdag 14 december aangekondigd dat hoewel de drievoudige pandemische dreiging van bronchiolitis, Covid-19 en griep een reden tot bezorgdheid blijft, de laatste zich nu heeft verspreid over het vasteland van Frankrijk.

In de overzeese gebieden bevinden alleen Guyana en Guadeloupe zich nog in de pre-pandemische fase, volgens Wekelijks rapport over de volksgezondheid in Frankrijk. De afgelopen dagen werden gekenmerkt door een continue toename van griepindicatoren voor alle leeftijdsgroepen en een Sterke toename ziekenhuisopnames (+ 117%).

Het is waarschijnlijk dat bronchiolitis zijn epidemische hoogtepunt heeft bereikt

Een grieppandemie, begin dit jaar, die een gezondheidssysteem op de proef stelt dat wordt getest door herhaalde golven van Covid-19, momenteel volledig herstellende, en een bronchiolitis-epidemie bij kinderen, zoals die in tien jaar niet meer is gezien. jaren.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees COVID-19, bronchiolitis en griep: de drievoudige epidemie van respiratoire virussen die Frankrijk deze winter bedreigt

Dat laatste gaat door “op een hoog niveau” In de Franse hoofdstad, maar ook in Guadeloupe, Guyana, Martinique en Mayotte. In de afgelopen week hebben de gezondheidsautoriteiten echter een afname geconstateerd van het aantal bezoeken aan spoedeisende hulp en ziekenhuisopnames, “Ondertekening van de zeer waarschijnlijke corridor voor de piek van de epidemie”.

In het licht van de drievoudige epidemie die in Frankrijk heerst, De Franse regering riep op tot een “huiveren” vaccinatie voor de eindejaarsfeesten. Vaccinatie en respect voor barrièregebaren blijven de beste manieren om jezelf te beschermen tegen respiratoire virussen.Bel de gezondheidsautoriteiten.

READ  Deze voedingsmiddelen verminderen de levensverwachting
Zie afbeeldingen: Covid-19: cijfers van de epidemie in Frankrijk en de rest van de wereld, in kaarten en grafieken

De wereld met Agence France-Presse