Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De griep treft de hele stad, de piek van bronchiolitis is voorbij

Geplaatst op wo 14 dec 2022 om 12:12 uur

Woensdag maakten de gezondheidsautoriteiten bekend dat een griepepidemie zich de afgelopen dagen in Frankrijk had verspreid en nu de hele hoofdstad treft, terwijl het mogelijk een piek in bronchiolitis heeft bereikt.

De griepepidemie, die eind november uitbrak, heeft zich volgens het wekelijkse rapport van Public Health France over alle stedelijke gebieden verspreid.

In de overzeese gebiedsdelen bevinden alleen Guyana en Guadeloupe zich nog in de pre-pandemische fase.

De afgelopen dagen werden gekenmerkt door een continue toename van griepindicatoren in alle leeftijdsgroepen en een “sterke toename van ziekenhuisopnames” (+117%).

Een uitbraak van griep komt begin dit jaar om een ​​gezondheidssysteem op de proef te stellen dat is getest door herhaalde golven van het Covid-virus, dat momenteel volledig herstelt, en, bij kinderen, een ongekende epidemie van bronchiolitis in tien jaar tijd.

Dit laatste gaat “op een hoog niveau” door op het vasteland van Frankrijk, evenals in Guadeloupe, Guyana, Martinique en Mayotte.

Vorige week constateerden de gezondheidsautoriteiten echter een afname van het aantal bezoeken aan spoedeisende hulp en ziekenhuisopnames, “wat duidt op een zeer waarschijnlijke overgang van de piek van de epidemie”.

In het licht van de drievoudige epidemie die in Frankrijk woedt, riep de Franse regering op tot een “sprong” in vaccinatie vóór de eindejaarsfeesten.

“Vaccinatie en respect voor barrièregebaren is nog steeds de beste manier om jezelf te beschermen tegen virussen van de luchtwegen”, herinneren de gezondheidsautoriteiten eraan.

READ  Bronchiolitis verrast met zijn nauwkeurigheid