Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De film “The Passion of Dodin Bouffant” zal Frankrijk vertegenwoordigen bij de Oscars

De film “The Passion of Dodin Bouffant” zal Frankrijk vertegenwoordigen bij de Oscars

Deze film van regisseur Tran Anh Hung won de Directing Award op het filmfestival van Cannes en kreeg de voorkeur boven de Gouden Palm voor Anatomy of a Fall. De film wordt op 8 november in Frankrijk in de bioscoop uitgebracht.

gepubliceerd

updaten


leestijd :
1 minuut

Franse chef-kok Pierre Gagnaire, Frans-Vietnamese regisseur Tran Anh Hung, Franse actrice Juliette Binoche en Franse acteur Benoit Magimel poseren tijdens een vertoning van de film "De passie van Dodin Bouffant"25 mei 2023, in Cannes (Alpes-Maritimes).  (Valerie Hache/AFP)

Frankrijk heeft zijn vertegenwoordiger gekozen. De passie van Dodin BouffantDe regisseur die de regieprijs won op het recente filmfestival van Cannes is geselecteerd om de Franse kleuren te dragen in de race om de Academy Award voor Beste Internationale Film, zo maakte het National Film Centre op donderdag 21 september bekend. Deze film, gebaseerd op een Zwitserse roman uit 1920 van de Frans-Vietnamese regisseur Tran Anh Hung, volgt een duo dat aan het einde van de 19e eeuw werd gevormd door culinair expert Dodin (Benoit Magimel) en chef-kok Eugenie (Juliette Binoche), die verenigd zijn door een medeplichtige persoonlijke alliantie. En koken.

De speelfilm, die op 8 november in de bioscoop zal verschijnen, werd geselecteerd uit een lijst van vijf films, waaronder de meest recente Palme d’Or in Cannes, Anatomie van een valGeschreven door Justin Treat. De andere drie films in competitie zijn: Hij valt goudenGeschreven door Clément Cogiteur, Dierenrijk, Door Thomas Cayley, W Op de wegen zwartGeschreven door Dennis Imbert.

“Alle finalisten getuigen van de vitaliteit, diversiteit en creativiteit van de Franse cinema.”CNC ontving, na de beslissing van haar producentencomité, internationale verkopers en Amerikaanse distributeurs voor elke vooraf geselecteerde film.

READ  Kawthar Ben Hania's verhaal "Banat Olfa" duikt in de oorsprong van islamitisch radicalisme

De volgende uitreiking van de Academy Awards vindt plaats op 10 maart 2024 in Los Angeles. Tot die tijd wordt op 21 december de eerste selectie van vijftien internationale films bekendgemaakt, waarna op 23 januari de definitieve vijf films worden vastgesteld. Frankrijk heeft sindsdien de Academy Award voor Beste Internationale Film niet meer gewonnen Indo-ChinaGeschreven door Regis Wargnier, 1993.