Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Europese Unie kondigt de annulering aan van haar waarnemingsmissie

De Europese Unie kondigt de annulering aan van haar waarnemingsmissie

De Europese Unie heeft besloten haar missie om toezicht te houden op de verkiezingen in de Democratische Republiek Congo in haar oorspronkelijke vorm te annuleren. Ze legde uit dat dit te wijten was aan technische beperkingen waarover ze geen controle had. Het land heeft duidelijk geen toestemming gekregen om zijn eigen communicatiemiddelen in te zetten, waaronder telefoons en satellietinternetapparatuur.

Gepubliceerd op:

1 minuut

Met onze correspondent in Kinshasa. De patiënt is Legodi

De Europese Unie wachtte niet Aanstaande woensdag staat er een nieuwe bijeenkomst gepland Middag in de Congolese hoofdstad. De beslissing werd rechtstreeks door Josep Borrell genomen. Brussel vindt dat het geduldig genoeg is geweest, zegt een diplomaat uit Kinshasa.

In een kort persbericht moedigt de Europese Unie de Congolese autoriteiten en alle belanghebbenden in dit proces aan om hun inspanningen voort te zetten om ervoor te zorgen dat het Congolese volk tijdens de komende verkiezingen zijn legitieme politieke en burgerrechten ten volle kan uitoefenen. Kinshasa heeft nog niet op dit besluit gereageerd.

Het is in dit stadium moeilijk om de gevolgen van een dergelijke actie in te schatten. ” Het is een gevoelige situatie. In alle gevallen moet ervoor worden gezorgd dat het vertrouwen behouden blijft », merkt een Europese diplomaat op.

Alles is echter niet verloren. De Europese Unie zegt dat zij samen met de Congolese autoriteiten andere opties onderzoekt, waaronder de mogelijkheid om een ​​missie in stand te houden die bestaat uit slechts een kleine groep verkiezingsdeskundigen die het verkiezingsproces vanuit de hoofdstad zullen volgen.

READ  Fantastische video: 16-jarige surfer aangevallen door een haai in de hoofdstad