Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Europese Unie eist dat AstraZeneca tegen juni 90 miljoen doses niet-geleverd vaccin levert

De Europese Unie eist dat AstraZeneca tegen juni 90 miljoen doses niet-geleverd vaccin levert

AstraZeneca’s laboratoriumlogo. – Gregor Macaque Martin / AP / SIPA

Europeese Unie Hij beweerde in de rechtbank dat het laboratorium
AstraZeneca 90 miljoen doses afgeleverd op 27 juni
Vaccins tegen
Coronavirus Onder financiële druk is het in het eerste kwartaal niet opgeleverd, maakte de Europese Commissie dinsdag bekend. Eind april begon de Europese Unie juridische stappen tegen AstraZeneca, waarbij de groep werd beschuldigd van het niet nakomen van zijn verplichtingen met betrekking tot de levering van zijn coronavirusvaccin.

Het is voor het eerst dat de commissie haar eisen verduidelijkt in de procedure die zij tegen het laboratorium heeft ingeleid. Britse Zweedse groep In het eerste kwartaal leverde het slechts 30 miljoen doses af Van de 120 miljoen gepland. Voor het tweede kwartaal is het van plan slechts 70 miljoen van de 180 miljoen op te leveren die oorspronkelijk gepland was.

Op weg naar boetes

Een ambtenaar van de commissie die dicht bij de zaak staat, merkte op dat AstraZeneca momenteel slechts 10 miljoen doses per maand verstrekt, wat ver onder het geplande schema ligt. Een woordvoerder van de Europese uitvoerende macht zei: “In de beknopte procedures vragen we om de levering van deze 90 miljoen doses die in het eerste kwartaal zouden worden afgeleverd”, waarbij hij specificeerde dat de deadline eind juni was vastgesteld.

Hij voegde eraan toe: “We vragen de rechtbank om het bedrijf te vragen om te leveren, en dat in het geval dat het niet aan deze verplichting voldoet, we betaling van periodieke dwangsommen (boetes) kunnen eisen.”

Schending van het koopcontract?

Een tweede procedure voor de langere termijn is gestart, waarbij rechtbanken bepalen “of er sprake is van een schending van het vooraankoopcontract voor vaccins” (dat wil zeggen met betrekking tot de status van de aankoopoptie), zei een woordvoerder van de UNHCR.

Volgens hem is deEuropeese Unie Hij heeft “sterke argumenten”: AstraZeneca heeft (industriële) capaciteiten waarin we zeer zwaar hebben geïnvesteerd, en er zijn verschillende fabrieken (in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk) die het bedrijf in staat stellen de nodige doseringen te produceren “, benadrukte hij.

‘Ongegronde’ rechtszaken

AstraZeneca beschouwde de rechtszaken in Brussel als “ongegrond” en gaf aan bereid te zijn “zich resoluut te verdedigen”.

Dit juridische proces en constante vertragingen bij de levering komen met zich mee, aangezien het gebruik van AstraZeneca-vaccins in de meeste landen van de Europese Unie aan beperkingen onderhevig is vanwege zeer zeldzame gevallen van bloedstolsels die het kan veroorzaken, waardoor wantrouwen bij het grote publiek wordt aangewakkerd.109

Betrokken

READ  Boris Johnson is gestopt met de race in Downing Street en geeft de voorkeur aan Rishi Sunak als de volgende premier