Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“De Europese Centrale Bank verkiest stagnatie boven inflatie!” Charles Sennett Editorial

Beste onbeschaamdheden, beste onbeschaamdheden,

Na een afwezigheid van een maand ben ik erg blij dat je terug bent om commentaar te geven op het interessante en rijke nieuws. Het is ook uw genoegen om te proberen uw analyse, reflecties en prognoses te delen om u te informeren over uw keuzes en strategieën en u te helpen uw persoonlijke veerkracht te verbeteren.

Ik heb je natuurlijk veel te vertellen en over de start van het schooljaar, laten we het in deze pre-start nog preciezer zeggen!!

Ik stel voor dat we het snel over inflatie hebben. We zullen de komende dagen voldoende tijd hebben om dit allemaal in detail uit te werken.

“Voor de Europese Centrale Bank moet de inflatie worden bestreden, zelfs met de risico’s van zwakke groei en hoge werkloosheid”!

De conclusie is simpel.

De Europese Centrale Bank verkiest stagnatie boven inflatie.

Eindelijk, in theorie.

Laten we beginnen met dit artikel De hoofdstad is hier.

“Geconfronteerd met het ‘voorzichtigheidspad’, moeten we pleiten voor een ‘bepalend pad’ dat bestaat uit ‘agressiever reageren op de huidige stijging van de inflatie, zelfs met het risico van zwakke groei en hoge werkloosheid'”, beroep op zaterdag 27 augustus Isabel Schnabel, lid van de Raad Het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) tijdens een bijeenkomst in Jackson Hole, in de Verenigde Staten. Ze legde tijdens de grote jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Westen uit dat er drie factoren zijn die voor deze optie pleiten: “onzekerheid over aanhoudende inflatie, bedreigingen voor de geloofwaardigheid van de centrale bank en de mogelijke kosten van te laat handelen” tegen hogere prijzen, volgens zijn online geplaatste brief van de centrale bank. De gouverneur van de Bank of France, François Villeroy de Gallo, verdedigde ook het assertieve optreden van de Europese Centrale Bank.

“We kunnen een geleidelijke aanpak volgen, maar we moeten niet traag zijn en de normalisatie (monetair beleid, noot van de redacteur) uitstellen totdat hoge inflatieverwachtingen ons dwingen de rente te verhogen”, zei hij. Het is onze verantwoordelijkheid om de inflatie terug te brengen tot 2%; De gouverneur zei, volgens zijn brief verkregen door AFP, dat onze wil en ons vermogen om onze verplichtingen na te komen niet onderhandelbaar is. Vrijdag waarschuwde Jay Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, dat terugkeer naar prijsstabiliteit “tijd zal vergen” en “zal leiden tot een langdurige periode van zwakkere groei”. De consumentenprijzen in de eurozone bereikten in juli een recordhoogte van 8,9% in één jaar tijd.”

De Fed verhoogt haar tarieven vrij snel en de Europese Centrale Bank zou eerder moeten volgen dan ze had gewild. Bovendien doen er nu geruchten de ronde over een verhoging van de ECB-tarieven met 0,75% tijdens de volgende vergadering.

READ  Het Pentagon koos Airbus voor zijn sterrenbeeld

We zullen zien.

Zal dit genoeg zijn om de inflatie te doorbreken?

Meestal niet!

waarom ?

Want als de prijzen stijgen, is dat niet omdat er een sterke vraag is, maar omdat er een gebrek aan aanbod is.

Als er geen zonnebloemolie meer is, gaan de prijzen omhoog, en hetzelfde geldt voor gas.

Het verhogen van de rente verandert niets aan het feit dat we weigeren Poetin-gas te kopen en dat we ons nog steeds moeten opwarmen en onze fabrieken draaiende moeten houden…

Dus dat zou niets veranderen aan de inflatie, wat Mamouche ook zei tegen de ECB, die alleen tijdelijke inflatie zag toen ik zei dat het op lange termijn zou zijn.

“Als de centrale bank het belang van aanhoudende inflatie bagatelliseert – zoals de meesten van ons de afgelopen anderhalf jaar hebben gedaan – en traag is om haar beleid dienovereenkomstig aan te passen, kunnen de kosten aanzienlijk zijn”, zei Schnabel. Voor François Villeroy de Gallo ligt de neutrale beleidsrente, in overeenstemming met een evenwichtige langetermijngroei, “misschien tussen 1% en 2%”.

Hoewel de gouverneur van de Bank van Frankrijk erkent dat “in ieder geval voor Europa de groeivooruitzichten voor volgend jaar neerwaarts zijn bijgesteld als gevolg van de energie- en gasprijzen en de wisselkoersontwikkelingen”, sluit de gouverneur van de Bank van Frankrijk een stijging van de rentetarieven niet uit neutraal tarief. niveau. “Het lijdt geen twijfel dat we bij de Europese Centrale Bank de rentetarieven indien nodig verder zullen verhogen dan normaliseren”, benadrukt de heer Villeroy de Gallo in zijn toespraak..

Als de ECB de rente te lang te veel verhoogt, zal ze snel een faillissementsbeweging op gang brengen, vooral in landen en in het algemeen alle economische spelers die overbelast zijn met schulden, om nog maar te zwijgen van te hoge schulden.

READ  Clestra maakt tegenover de bonden bekend dat zij de stopzetting van de betalingen zal aankondigen

Het is al te laat, maar alles is nog niet verloren.

Maak je klaar !

Charles Sannat

“Insolentiae” betekent “onbeschaamdheid” in het Latijn
Om mij te schrijven [email protected]
Om mijn vrouw [email protected] te schrijven

U kunt zich ook abonneren op mijn maandelijkse nieuwsbrief “Strategies” waarmee u vooruit kunt komen en waarin ik concrete oplossingen met u deel die moeten worden geïmplementeerd om u voor te bereiden op de volgende wereld. Deze oplossingen zijn gecentreerd rond de PEL-aanpak – Erfgoed, Werkgelegenheid en Locatie. Het idee is om je de tools en technieken te laten zien die nodig zijn om persoonlijke en familiale veerkracht te bereiken.

“Om vreedzame revoluties te onderdrukken, maakt men gewelddadige revoluties onvermijdelijk.” (John F. Kennedy)

“Dit is een ‘informatief’ artikel, d.w.z. geheel of gedeeltelijk vrij van reproductie, op voorwaarde dat deze paragraaf daarna wordt gereproduceerd. Insolentiae.com is de site waar Charles Sanat zich dagelijks uitdrukt en een onbeschofte en meedogenloze analyse van economisch nieuws geeft. Dank u voor het bezoeken van mijn site. U kunt zich aanmelden voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief op www.insolentiae.com. »