Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De European Broadcasting Union onthult ‘onregelmatige stempatronen’ voor zes landen die zouden hebben geprobeerd vals te spelen

Valsspelen heeft geen zin, je moet de punten goed verdelen. Dit is het verhaal dat we ons hiervan zullen herinneren Eurovisie 2022… uitleg.

“We waren onaangenaam verrast toen we ontdekten dat de stemming geen invloed had op het eindklassement, aangezien de organisatoren nog een ronde punten toekenden aan het eindklassement van de finalisten,” Ik schreef zondag de Roemeense publieke zender TVR In een verklaring die de dag na het laatste songfestival werd uitgebracht.

Een paar uur geleden maakte de European Broadcasting Union (EBU), die de wedstrijd organiseert, bekend dat “sommige onregelmatige stempatronen” [avaient été] geïdentificeerd in de resultaten van zes landen in de tweede halve finale.Het panel gebruikte vervolgens een algoritme om een ​​top-10-alternatief te berekenen voor elk van de betrokken jury’s.

niet goed

In de dagen erna hadden Georgische en Poolse omroepen er een hekel aan dat ze hetzelfde lot hadden ondergaan als hun Roemeense tegenhangers en eisten ze verantwoording. De European Broadcasting Union gaf hen vrijdag een antwoord met een persberichtwaarin werd uitgelegd dat “onregelmatige stempatronen” werden gezien in jurybeoordelingen in Azerbeidzjan, Georgië, Montenegro, Polen, Roemenië en San Marino.

Meer specifiek: “Tijdens de tweede halve finale werd opgemerkt dat vier scheidsgerechten de andere vijf landen in de top vijf plaatsten, een van de scheidsgerechten dezelfde vijf landen in de top zes plaatste en de laatste de vierde plaats. Landen staan ​​in de top 4 en vijfde in de top 7. Vier van deze zes landen hebben minimaal één keer de maximale score van 12 punten behaald”, meldt de European Broadcasting Union. Kortom, deze zes landen kenden elkaar een groot aantal punten toe.

READ  Meneer Pokora is zijn leven als vader beu: kleine Jesaja maakt hem gek

“op ongekende schaal”

Het kan een vreemd toeval zijn of een vreemd toeval… Wat de European Broadcasting Union en de twee onafhankelijke instanties die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de stemming echter in verwarring brachten, was dat vijf van de zes betrokken landen niet in een van de acht beste landen stonden van de andere vijftien. De jury die deelneemt aan de tweede halve finaleronde. Nog interessanter was dat vier van deze zes landen tot de onderste zes behoorden in de ranglijst die werd opgesteld door de andere 15 jury. Met andere woorden, de nummers die door jury’s als het meest beledigend werden beoordeeld, behoorden tot de slechtst beoordeeld door andere jury’s.

Daarom heeft de European Broadcasting Union, sprekend over “onregelmatigheden van ongekende omvang”, besloten om volgens de regels geen rekening te houden met deze stemmen en ze te vervangen door de algoritmisch berekende top 10 en hetzelfde te maken voor de finales waarvoor drie van deze landen kwalificeerden zich (Azerbeidzjan, Polen en Roemenië).

De laatste keer dat de Eurovisie-jurystemmen werden genegeerd, was in 2019, toen juryleden uit Wit-Rusland hun bevindingen lekten via sociale media voorafgaand aan een live-uitzending. In de competitie stemmen nationale jury’s de dag voor de live-uitzending, tijdens openbare repetities genaamd ‘Juryshows’ en ‘Juryshows’.