Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Elysee rechtvaardigt de reis van Emmanuel Macron naar Qatar

Wat biedt de toekomst voor deze advertentie?

De reis van Emmanuel Macron naar Qatar verdeelt de Franse politieke wereld. Met name Yannick Gadot, voormalig presidentskandidaat voor milieu, en Manuel Bompard, aankomend coördinator van La France Insoumise, hebben zich verzet tegen de wens van het staatshoofd om naar Doha te trekken voor de halve finale tegen Marokko. In het geval dat de Blues woensdag om 20.00 uur winnen van het Marokkaanse nationale team. De afgevaardigde van de Rhône twijfelde vooral aan de aanwezigheid van de Franse president op de kermis. “Het Franse nationale team heeft zijn supporters nodig om te winnen, misschien niet de aanwezigheid van Emmanuel Macron op de tribunes. Aan de andere kant hebben mensenrechten in Qatar Franse diplomatieke actie nodig.” Manuel Bompard zei toen Yannick Gadot, een milieudeskundige, via zijn Twitter-account sprak om Emmanuel Macron te vragen niet naar Qatar te gaan.

Van zijn kant sprak de Elysee maandag zijn wens uit om op deze kritiek te reageren door te bevestigen dat Emmanuel Macron op weg was naar Qatar om het Franse nationale team te ondersteunen op een moment dat hij een historische prestatie voor alle Franse sporten kon behalen. “Het gaat erom de Blues te steunen op wat een belangrijk moment zal zijn in de Franse sport en de Frans-Marokkaanse vriendschap. Het is belangrijk dat de president er is om de spelers van het Franse nationale team te steunen.” Hij wilde vooral een presidentieel adviseur bellen.