Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De elektrische auto's van Nio hebben eindelijk batterijen gecombineerd met een autonomie van 1000 kilometer

De elektrische auto's van Nio hebben eindelijk batterijen gecombineerd met een autonomie van 1000 kilometer

Nio levert momenteel zijn 150 kWh-pakketten aan zijn batterijwisselstations, waardoor sommige van zijn modellen een autonomie van 1.000 kilometer kunnen bereiken op de CLTC-cyclus. Een goed argument om klanten aan te trekken voor het premium abonnement.

Elektrische auto Nio-batterij 1000 km autonomie
© Nieuw

Nio zal eindelijk zijn beloften waarmaken. De Chinese autofabrikant die gespecialiseerd is in elektrische auto's maakt voortdurend reclame voor de kenmerken van zijn batterijen. Sterker nog: de ET7 kan, net als de Mercedes-Benz Vision EQXX, meer dan 1.000 kilometer rijden op één acculading. Deze mogelijkheid zal nu worden aangeboden aan de klanten van het bedrijf in China.

Zoals Jason Yu op X (Twitter) meldde, heeft Nio de afgelopen dagen 150 kWh-batterijpakketten geleverd aan zijn batterijwisselcentra. Met ondersteuning voor screenshots toont het infotainmentsysteem van de auto nu (in het Mandarijn) de batterijoptie van 150 kWh.

Dit pakket levert simpelweg uitzonderlijke prestaties en er bestaat geen twijfel over dat de vraag enorm zal zijn. Om deze reden zal de fabrikant hem voorlopig niet te koop aanbieden, maar alleen voor lease. Het volstaat om het tegendeel van deze studie te bewijzen dat 230 kilometer autonomie meer dan genoeg is.

Lees > Nio ET9: Deze elektrische auto breekt alle snellaadrecords

Wat biedt Nio's nieuwe 150 kWh-accupakket?

Vrijwel alle Nio-auto's komen in aanmerking voor dit nieuwe type accu met semi-solid-technologie. In antwoord op een commentator op X die vroeg: “Wat is de actieradius in kilometers voor een accu van 150 kWh?“, Jason Yu biedt de volgende CLTC-cursusautonomie, per model:

 • ET5: 1055km
 • Tocht ET5: 1010 km
 • SS6: 930 km
 • EC6: 935km
 • ET7: 1050 km
 • SS7: 930 km
 • EC7: 940km
 • SS8: 900 km
READ  Beurs - aandelen volgen in Parijs en Europa (bijgewerkt) - 17/01/2022 om 08:39

Bovenal elimineert Nio met zijn batterijwisselstations het vervelende proces van opladen. Wanneer een Nio-eigenaar bij een laadstation arriveert, verwijdert een mechanisme automatisch de batterij en vervangt deze door een volledig opgeladen exemplaar. Manipulatie duurt minder dan vijf minuten.

Dit alles is nog indrukwekkender als we weten dat de meest productieauto ter wereld, de Tesla Model Y SUV, alleen maar resultaten oplevert 533 km autonomie (In de WLTP-cyclus, preciezer). Dit rechtvaardigt echter een iets hogere factuur. Terwijl de elektrische crossover van Tesla € 42.990 kost, kost de Nio (ET7) in Duitsland € 65.500. In China zijn de prijzen lager.

 • Nio biedt zijn 150 kWh-batterijpakketten voor elektrische voertuigen via een abonnement aan in China.
 • Dankzij deze semi-vaste batterij kunnen Nio-modellen een autonomie van ongeveer 1000 kilometer bereiken.
 • Naast batterijwisselstations die opladen mogelijk maken, biedt Nio premium service.