Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De eerste menselijke dragers van deze vaak dodelijke schimmel werden ontdekt in bomen

De eerste menselijke dragers van deze vaak dodelijke schimmel werden ontdekt in bomen

Tot nu toe hebben loodziekten alleen fruitbomen aangetast. Maar voor het eerst twee onderzoekers Indianen Ik kwam een ​​mens tegen die besmet was met een fytopathogene schimmel kraakbeen purpuriumverantwoordelijk voor‘infectierapporten Wetenschap en de toekomst Deze vrijdag.

In hun studie gepubliceerd in Casusrapporten over medische schimmelsde Wetenschappers Ze legden uit dat ze een 61-jarige patiënt tegenkwamen die aan verschillende ziekten leed. De man had al drie maanden last van aanhoudend hoesten, ernstige heesheid, ernstige vermoeidheid, verlies van eetlust en slikproblemen.

Schimmel valt fruitbomen aan

Hij had een tracheaal abces. De onderzoekers probeerden de aard van de ziekteverwekker te bepalen die het veroorzaakte, wat met de gebruikelijke microscopische analyses niet mogelijk was. Door de paddenstoelen te rangschikken, begrepen de auteurs van het onderzoek waar ze mee te maken hadden kraakbeen purpurium Het was dus de eerste.

In feite was eerder bekend dat deze schimmel planten infecteerde, vooral fruitbomen, en niet mensen. Geïnfecteerde planten zagen hun bladeren vervormen en een donkere kleur krijgen, vandaar de naam “lead disease” die aan deze infectie wordt toegeschreven. Als de schimmel niet wordt behandeld, resulteert dit in een paars gekleurde spore die zich over het hout verspreidt en ervoor zorgt dat de boom meedogenloos afsterft.

Besmetting vaak via de ‘luchtwegen’

Deze schimmel is echter niet de enige die mensen kan infecteren. “Typ fusariumDoor vooral granen aan te vallen, kunnen ze schade aan het oog veroorzaken, legt professor Laurence Lachaud van de afdeling Parasitologie en Mycologie van het Universitair Ziekenhuis van Montpellier (Herault) uit. I’ustilago maydis Het is een ander voorbeeld en kan bij mensen sinusitis of bronchopulmonale aandoeningen veroorzaken.

READ  Pancreassymptomen en waarschuwingssignalen om op te letten

Besmetting vindt meestal plaats via de “luchtwegen”, aldus de specialist. “We ademen constant de sporen van de schimmel in. Het is ook zeer waarschijnlijk dat veel andere plantenschimmels sinusschade kunnen veroorzaken. De Indiase patiënt, een mycoloog, kon herstellen na een operatie en antischimmeltherapie.