Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De e-mails van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zijn door de politie verwijderd

Zijn e-mails zijn onder de loep genomen als onderdeel van een onderzoek naar het “CumEx Files”-schandaal, een fraude met dividendbelasting.

E-mails van de Duitse bondskanselier Olaf Schulz Het werd onderzocht als onderdeel van een schandaalonderzoek.CumEx .-bestandenDividendbelastingfraude, maandag 8 augustus Daily Reports Open Plate Burger. Onderzoekers onderzochten in maart e-mails die begonnen op 1 januari 2015, toen Olaf Scholz burgemeester was van Hamburg (noorden), een functie die hij bekleedde tot zijn benoeming in 2018 als minister van Financiën in de regering van voormalig bondskanselier Angela Merkel.

Het CumEx-schandaal, een zwendel dat voor het eerst aan het licht kwam in 2017, heeft betrekking op een innovatief belastingoptimalisatieplan dat door banken is bedacht en waarmee buitenlandse investeerders hun dividendbelasting kunnen verlagen. Tientallen mensen in de zaak zijn in Duitsland aangeklaagd, waaronder bankiers, handelaren, advocaten en financieel adviseurs. In totaal zijn tien landen betrokken.

“Er is niets te verbergen”

Onder de beschuldigde banken bevond zich de Warburg Bank in Hamburg, die 47 miljoen euro had moeten terugbetalen aan de Duitse havenstad, maar die de gemeente in 2016 afstond. Onderzoekers proberen te achterhalen of politieke leiders – waaronder Olaf Schulz, de burgemeester van de stad – druk uitoefenen Gemeentelijke belastingdienst om de inning van deze belastingen stop te zetten. Olaf Schultz wordt vrijdag in Hamburg opnieuw ondervraagd door een parlementaire commissie over zijn rol in de zaak.

Zijn woordvoerder, Stephen Hebestreet, vertelde: Open Plate Burger dat de vertrouwenspersoon niet op de hoogte was van het onderzoek naar zijn e-mails en dat “Er is niets anders te verbergenHet besluit om af te zien van terugbetaling aan Warburg Bank werd naar verluidt genomen kort na een gesprek tussen toenmalig burgemeester Olaf Schultz en toenmalig president Christian Olearius, volgens de Duitse pers. Olaf Schulz ontkende echter druk uit te oefenen op de Hamburgse belastingdienst om af te zien van het innen van deze bedragen. belastingen.

READ  LIVE - Covid-19: Het aantal intensive care-patiënten daalt tot onder de 5.000