Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De donder sloeg toe in Reims, Will verliet nog steeds zijn positie als coach zonder het seizoen af ​​te maken

De donder sloeg toe in Reims, Will verliet nog steeds zijn positie als coach zonder het seizoen af ​​te maken

Het avontuur van Will Steele in Reims eindigde donderdag met onmiddellijke ingang na een ontmoeting met zijn commandanten. De Belgische coach zal niet op de bank zitten tijdens de volgende wedstrijd in Brest, op 10 mei, in de Franse competitie.

Het grote drama in de Franse competitie: Will Still (31 jaar) bij Reims is voorbij! Aan het avontuur van de Belgische technicus op de champagnebank komt donderdag abrupt een einde. Na een ontmoeting in de ochtend tussen voorzitter Jean-Pierre Caillaux, algemeen directeur Mathieu Lacour en de hoofdtrainer, werd wederzijds overeengekomen dat de twee partijen het sportieve avontuur niet zouden voortzetten. De Belgische coach zal tijdens de volgende wedstrijd van Reims, op 10 mei (21.00 uur, dag 33 van de eerste ronde), niet op de bank zitten in Brest.

Met onmiddellijke ingang overschakelen naar “Projecteer rustig naar het volgende fiscale jaar”

De club maakte het nieuws officieel bekend op haar officiële website. Reims legde uit: “In het licht van dit besluit en om het Reims Stadion met vertrouwen naar het volgende financiële jaar te laten kijken, is besloten dat Will Steele en zijn plaatsvervanger Nicholas Steele vanaf vandaag hun functie zullen neerleggen.” Om zijn vertrek met onmiddellijke ingang aan zijn coach te rechtvaardigen.

Drie dagen voor het einde van het toernooi kan Reims, op de elfde plaats, nog steeds de Europese kwalificatie veiligstellen met slechts vier punten achterstand op de zevende plaats, die zich zou kunnen kwalificeren voor de Conference League als de winnaar van de Franse bekerfinale (tussen Paris Saint-Germain en Lyon) eindigt bovenaan 6.

READ  De Blaugrana presenteren zich El Clasico, een wereldrecord en gaan naar de halve finale!

Nadat hij op 28-jarige leeftijd bij Beerschot de jongste coach in de Belgische D1-competitie was geworden, trad hij in 2021 in dienst bij Reims als onderdeel van de staf van Oscar Garcia. De Belgisch-Engelsman nam in oktober 2022 het stokje over van de Spanjaard, aanvankelijk tijdelijk en daarna als nummer 1 na zijn eerste vijf ongeslagen wedstrijden. Hij speelde zeventien wedstrijden zonder de minste tegenslag in het toernooi, wat zijn managers ervan overtuigde zijn contract te verlengen tot 2025.

Eind december 2023 raakte de club gefrustreerd na een ontmoeting met de leiders van Sunderland tijdens een reis naar Engeland. Hij ontkende de aanpak en beweerde dat hij alleen maar zijn vriendin had bezocht. Maar afgelopen februari was Still het ermee eens dat hij “naar huis” wilde gaan en trainen in de Premier League of het Championship. Will werd in België geboren uit Engelse ouders en groeide op met de steun van West Ham.

Hij legde zaterdag na de zware nederlaag tegen Clermont (4-1) uit dat hij “de meest gecompliceerde dag” uit zijn jonge carrière beleefde. Donderdagochtend nam hij afscheid van zijn spelers. “Ik bedank het Reims Stadion, president Caio en Mathieu Lacour voor het geven van deze unieke kans en het steunen van mij tijdens mijn reis hierheen”, zei hij in het persbericht van de club. Ik zal het Reims Stadion en iedereen die direct of indirect betrokken is bij de club voor altijd dankbaar zijn. Ik wil in het bijzonder alle spelers bedanken met wie ik heb mogen samenwerken, alle technische, prestatie-, analytische en medische staf, maar ook de begeleiders, maar ook en vooral de supporters van deze prachtige club. Onze ongeslagen streak van 19 wedstrijden vorig seizoen, plus de geweldige wedstrijden in Dillon, zullen voor mij unieke momenten blijven. Delaune en Champagne zullen altijd een speciale plaats in mijn leven innemen en ik zal de grootste supporter van Rouge et Blanc blijven.”

READ  Real Sociedad is klaar om het chequeboek voor Ravinia te halen

Belangrijkste artikelen