Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De CEO van Intersport wil zo’n dertig van zijn winkels verkopen

De CEO van Intersport wil zo’n dertig van zijn winkels verkopen

De CEO van Intersport, Jacky Rehout, wil zo’n drie dozijn van zijn winkels, voornamelijk gelegen in Noordwest-Frankrijk, verkopen aan de uitgebreide distributiegroep Schiever.

Intersport-topman Jacky Rehout wil een dertigtal van zijn winkels, voornamelijk gelegen in Noordwest-Frankrijk, verkopen aan grootdistributiegroep Schiever, zo hebben we vernomen van de Mededingingsautoriteit.

Intersport, na Decathlon de grootste speler in de distributie van sportartikelen in Frankrijk, is net als Système U of E.Leclerc een coöperatie van ongeveer 300 ondernemers, die elk eigenaar zijn van een of meer van de 800 speciaalzaken onder dit merk. . .

Jacky Rehoit, voorzitter van Toussports Holdings en CEO van Intersport, is bezig met de verkoop van twintig Intersport-winkels en vijf Intersport-winkels die hij bezit, volgens een circulaire van de mededingingsautoriteit die op 2 november online is gepubliceerd en wordt gecontroleerd door de site. De ingewijde.

De eerste fase van het onderzoek

Dit vertegenwoordigt bijna de gehele Toussports-holding die eigendom is van de 64-jarige zakenman, wiens termijn aan het hoofd van de coöperatie in 2025 afloopt, meldde l’Informed. Naast de Intersport-winkels heeft Schiever ook de beschikking over vier confectiewinkels van Blackstore en twee Go Sport-winkels.

Schiever is voornamelijk aanwezig in de Bourgogne-Franche-Comté en beheert vooral merken in de voedingsdistributie zoals Auchan, bi1, Maximarché en Proximarché, maar ook decoratieve en tuinbouwmerken zoals Weldom of Bricoman.

De Mededingingsautoriteit opende een eerste onderzoeksfase van het proces, die maximaal 25 werkdagen zou duren. Als er aan het einde van dit eerste onderzoek twijfel blijft bestaan ​​over het risico van schade aan de mededinging, kan de Autoriteit besluiten een tweede, diepgaandere onderzoeksfase te openen, die maximaal 65 werkdagen extra kan duren.

READ  Wanneer de minibus een SUV wordt

Belangrijkste artikelen