Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De CEO van Disney wil terug naar de basis

De CEO van Disney wil terug naar de basis

Bob Iger noemt zijn boek vooral het publiek vermaken. De afgelopen jaren zijn het imago en de waardering van de Amerikaanse gigant verslechterd als gevolg van mislukkingen aan de kassa.

Terug naar de basis. Woensdag, tijdens de DealBook Summit van de New York Times in New York, aarzelde Disney-CEO Bob Iger niet om het probleem te omzeilen. “Creatieve mensen hebben hun eerste doel verloren. “We moeten eerst entertainen. Het gaat niet om het versturen van berichten.”Hij stond erop. Door het multiculturalisme te veel te willen omarmen en het aantal series en films uit zijn vlaggenschipfranchises te verdubbelen ten koste van de kwaliteit, weet Disney dat het de verkeerde kant op is gegaan.

We genoten van de waarden en hadden op verschillende manieren een positieve impact op de wereld. Zwarte Panter Het is een uitstekend voorbeeld “, Het is om uit te leggen.”Ik hou ervan om te kunnen entertainen door positieve boodschappen over te brengen en een goede impact op de wereld te maken. verbazingwekkend! Maar dat mag niet het doel zijn. Toen ik terugkwam, probeerde ik echt terug te gaan naar onze roots“.

De uitspraken van Bob Iger, die voor een jaar terugkeerde als hoofd van Disney, komen op een moment dat de wereldwijde entertainmentgigant lijdt onder een reeks mislukkingen in de bioscoop. Zijn meest recente superheldenfilm, The Marvels, een kaskraker van $ 200 miljoen, kent de slechtste start in de geschiedenis van de franchise, die tot voor kort een Disney-melkkoe was. Animatie film hij wenstdie zojuist is uitgebracht, is eveneens een flop.

READ  Beëindig het applaus voor Virgin Tonic, volg de show live!

Politieke strijd

De afgelopen jaren heeft Disney een aantal standpunten ingenomen ten gunste van diversiteit. En zo bevond de entertainmentgigant zich in het middelpunt van een politieke strijd met Ron DeSantis. De conservatieve gouverneur van Florida beschuldigt Burbank ervan een agent te zijn van…Het kapitalisme is ontwaakt“Door zijn wens om Amerikanen ‘ontwaakte’ waarden op te leggen, heeft Disney een deel van het publiek vervreemd.

Het bedrijf werd ooit beschouwd als het vierde meest populaire merk aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Het is nu een van de meest gehate merken onder Amerikanen, volgens een ranglijst die Axios Harris afgelopen mei publiceerde. Voor sommigen te wakker. Niet radicaal genoeg voor anderen.

Aan de aandeelhouderskant staat Disney ook onder druk. De waardering van het bedrijf is sinds maart 2021 gehalveerd. Sinds we Disney afgelopen februari de kans gaven om te bewijzen dat het bedrijf het schip weer op orde kon krijgen, en totdat we een paar weken geleden weer met elkaar in zee gingen, hebben de aandeelhouders bijna 70 miljard dollar aan waarde verloren.zei activistische investeerder Nelson Peltz deze week in een verklaring. Zijn firma Trian Fund Management, dat $3 miljard in Disney heeft geïnvesteerd, is op zoek naar verschillende zetels in het bestuur.

Het beleggersvertrouwen is laag, belangrijke strategische vragen doemen op en zelfs de CEO van Disney geeft toe dat de uitdagingen waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd groter zijn dan eerder werd gedacht.“, hij ging verder.

Eerder deze week gaf Bob Iger tijdens een seminar met zijn medewerkers aan dat zijn drie prioriteiten voor het herontdekken van de magie van Disney in 2024 het uitbreiden van de themaparken zouden zijn, het ontwikkelen van een volledige ESPN-streamingdienst en het verbeteren van de studiobusiness.

READ  “Ik sta recht in mijn schoenen”: Laura Tenoudji Estrosi aangevallen met twee rapporten wegens belangenverstrengeling, burgemeestersvrouw van Nice verdedigt zichzelf