Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De beurs van Parijs zal naar verwachting licht dalen na de presidentsverkiezingen – 04/11/2022 om 08:48

De beurs van Parijs zal naar verwachting maandag iets lager openen na de eerste ronde van de presidentsverkiezingen, waarbij de extreemrechtse kandidaat Marine Le Pen met de zittende president Emmanuel Macron doorging naar de tweede ronde.

De CAC 40 stellaire indexfutures daalden ongeveer dertig minuten voordat de sessie begon met 0,44%. Vrijdag sloot 1,34% hoger, gekenmerkt door de wens van centrale banken om vastberadenheid te tonen om de inflatie te bestrijden.

“De Europese markten zouden lager moeten openen, zonder tekenen van verbetering voor de CAC 40 na het eerste stemweekend in Frankrijk”, zei Michael Hewson van CMC Markets.

De analist voegde toe dat Emmanuel Macron’s “groter dan verwachte” voorsprong (27-28%) op Marine Le Pen (23-24%) een “kort herstel in Azië” voor de euro mogelijk maakte, maar het eindigde in een daling.

De vooruitzichten voor de tweede ronde, met de laatste peilingen waaruit blijkt dat de zittende president de verkiezingen nipt wint, zijn zorgwekkend.

“Het verkleinen van de kloof ten gunste van Le Pen, die bekend staat om zijn schijnbare sympathie met Rusland, kan de stemming van investeerders temperen in de aanloop naar de laatste verkiezingen die op 24 april zijn gepland”, benadrukte Ipek. Ozkardskaya, analist bij Swissquote.

Naast de Franse presidentsverkiezingen zou de gezondheidssituatie in China ook de Parijse index kunnen beïnvloeden, nadat Azië gespannen was. “De bezorgdheid groeit dat een langdurige sluiting in China, die zich zou kunnen uitbreiden naar andere grote industriële steden, de toch al sombere vooruitzichten voor de Chinese groei zal temperen”, zei Hewson.

Bovendien bedreigt het bombardement van Rusland op belangrijke brandstofdepots in Oekraïne de brandstofvoorziening voor boeren, aangezien het plantseizoen op het punt staat te beginnen, wat een sterke impact zou kunnen hebben op de wereldwijde voedselprijzen, zei de analist.

READ  We leggen uit hoe je het sociale netwerk Mastodon kunt gebruiken, een Twitter-alternatief, gekocht door Elon Musk

De economische kalender staat ook vol met voorlopende indicatoren, met verschillende inflatiegegevens die deze week worden gepubliceerd, na de aankondiging op maandagochtend van een bijna-nihile economische groei in het VK in februari (+0,1%). Hewson merkte op dat “al deze gegevens opwaartse risico’s met zich meebrengen en zouden kunnen bijdragen aan de hype over een snellere verkrapping door de BoE.”

Hij vatte samen: “Mijn overheersende indruk aan het begin van de week was dat de risico’s op meerdere fronten toenemen, geleid door Covid-zero en een mogelijke vertraging in China, gevolgd door inflatie.”

– Onder de waarden die op maandag moeten worden gevolgd

Société Générale: De Franse bank kondigde maandag aan dat ze “haar activiteiten in Rusland stopzet” en al haar belang in Rosbank, een zwaargewicht in de Russische banksector, evenals haar verzekeringsdochters in het land zal verkopen, volgens een persbericht. . De bank zei dat deze “voorgenomen transactie zou moeten leiden” tot een negatief effect op haar rekeningen van € 3,1 miljard.

TF1: Audiovisuele groepen TF1, M6 en Altice hebben vrijdag aangekondigd dat ze overeenkomsten hebben getekend om TFX- en 6ter-kanalen aan Altice te verkopen, mocht de geplande fusie tussen TF1 en M6 daadwerkelijk worden voltooid.

Airbus: Airbus had in maart 104 nieuwe bestellingen, maar heeft 63 annuleringen geregistreerd van de A330’s die zijn besteld door Air Asia X uit Maleisië, en heeft het vandaag moeilijk.

cdu / jvi / er