Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De auto die in het Vierwoudstrekenmeer is gevallen, is ongeveer 200 meter diep – rts.ch

De auto die zondag in het Vierwoudstrekenmeer is gevallen, is dinsdagmiddag aangetroffen op een diepte van 182 meter. Het aantal slachtoffers dat in de auto zat is nog niet bekend gemaakt.

De woordvoerder van de politie van Schwyz, Florian Grossmann, zei dinsdag op een persconferentie ter plaatse dat de auto werd gevonden door een kantonnale politieboot van Zürich, uitgerust met een camera.

De auto is geregistreerd in het kanton Zürich. Hoeveel mensen er aan boord waren, wil de politie niet zeggen. De woordvoerder zegt zeker informatie te hebben gekregen van haar familieleden, maar houdt zich aan de feiten.

klif duik in meer

De auto reed zondag rond het middaguur op de Axenweg tussen Flüelen (UR) en Brunnen (SZ). Op een plaats genaamd “Wolfsprung” raakte het een steen aan de rechterkant van de weg, gleed uit, stak de veiligheidsbarrière over en viel vervolgens van een hoogte van 45 meter in het Vierwoudstrekenmeer. Op dit punt strekt de weg zich uit over een hoge klif die zich uitstrekt in het meer tot een diepte van ongeveer 200 meter.

>> Lees ook: Duikers zoeken naar vermist voertuig bij Brunnenmeer (SZ)

Kort na het ongeval probeerden duikers van de politie van Schwyz tevergeefs de auto te lokaliseren door tot 40 meter af te dalen. Toen stopte de zoektocht op zondagavond.

Nauwkeurig automontageproces

Toen vroeg de kantonnale politie van Schwyz om hulp van de kantonnale politie van Zürich. Dit lanceerde een boot met een camera aan het uiteinde van een lange kabel. Dinsdagmiddag rond het middaguur werd het voertuig uiteindelijk gevonden op een diepte van 182 meter.

READ  Hoe worden studenten die zich inschrijven voor het hoger onderwijs in het buitenland geselecteerd?

Hoe lang het duurt om het voertuig weer in elkaar te zetten, is nog niet bekend. Florian Grossmann waarschuwt dat het proces moeilijk zal zijn. Het werd toegewezen aan particuliere bedrijven. Twee boten uitgerust met kranen kwamen dinsdagmiddag op de site aan.

ATS/Vincent Sherpeloud