Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De alomtegenwoordige zoetstof wordt ervan verdacht giftig te zijn voor DNA

De alomtegenwoordige zoetstof wordt ervan verdacht giftig te zijn voor DNA

De alomtegenwoordige zoetstof wordt ervan verdacht giftig te zijn voor DNA

Amerikaanse onderzoekers zeggen dat een chemische stof in sucralose DNA afbreekt en de darmgezondheid schaadt. Sucralose wordt aangetroffen in duizenden voedingsmiddelen, dranken en farmaceutische producten (veel vrouwen hebben dit kleine dispensertje in hun tas). De zoetheid is ongeveer 600 keer hoger dan die van suiker.

De onderzoekers voerden verschillende experimenten uit in het laboratorium, waarbij ze menselijke bloedcellen en menselijk darmweefsel blootstelden aan sucralose.

Het resultaat: Dit product breekt het DNA van de gedetecteerde cellen.

Sucralose veroorzaakt ook “lekkende darm”, wat betekent dat stoffen die via de ontlasting uit het lichaam moeten worden verwijderd, uit de darmen lekken en in de bloedbaan worden opgenomen.

Eén frisdrank per dag met deze zoetstof zou voldoende zijn om de limiet van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid te overschrijden en zou schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Verken de wereld als een oude Romein met een ongelooflijke interactieve kaart

Een interactieve kaart gemaakt door historici van Stanford University neemt je mee langs de oude wegen en zeeroutes die ooit een uitgestrekt deel van het Romeinse Rijk met elkaar verbond. De kaart geeft de vorming van de aarde rond 200 na Christus weer. advertentie.

Het dominante Romeinse rijk verbond tientallen miljoenen mensen in een groot deel van Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

READ  Als deze twee voedingsmiddelen dagelijks worden gegeten, zullen ze volgens een expert buikvet elimineren

Deze kaart helpt zelfs om de kosten van tijd en financiële uitgaven te reconstrueren die gepaard gaan met een grote verscheidenheid aan verschillende soorten reizen. Dit model, dat bijna tien miljoen vierkante kilometer land- en zeeoppervlak beslaat, bestaat uit 632 locaties. Het omvat ook meer dan 300 zeehavens.

De nauwkeurigheid van deze kaart is verbluffend

Het netwerk omvat 84.631 km woestijnwegen of paden, aangevuld met 28.272 km bevaarbare rivieren en kanalen.

Het model maakt veertien verschillende manieren van vervoer over de weg mogelijk (van ossenkar tot voetreiziger, enz.) Om het te testen, hoeft u alleen maar een startlocatie en een eindlocatie te selecteren. Bepaal vervolgens het seizoen van uw reis en uw vervoermiddel voordat u uiteindelijk kiest tussen de snelste, kortste of goedkoopste route.

Bijvoorbeeld, een reis van Londinium, Groot-Brittannië naar Lugdunum (het huidige Lyon) in de winter en per ezel zou 68,5 dagen duren, waarin het 1.640 km zou afleggen door de toen goedkopere route te nemen.

De link om deze kaart te ontdekken

Een nieuwe methode om buitenaardse signalen te detecteren

Wetenschappers proberen al meer dan 60 jaar het bestaan ​​van buitenaardse beschavingen te ontdekken. De onderzoekers stellen een nieuwe manier voor om potentiële handtekeningen te onderscheppen, van herhalende radiosignalen

Amerikaanse onderzoekers hebben een nieuwe softwarearchitectuur ontwikkeld om routinematig te zoeken naar periodieke technische handtekeningen in radiogegevens.

READ  DNA van blauwe vinvis laat zien dat hij zijn populatie in gevaar brengt!

Het programma is ontworpen om het centrale deel van de Melkweg te verkennen, een gebied vol sterren en mogelijk bewoonbare exoplaneten. Dankzij de enorme hoeveelheid gegevens die door het project zijn verzameld en dit nieuwe zoekalgoritme, hopen experts snel bewijs te vinden van geavanceerde buitenaardse levensvormen.

Het team heeft nog geen veelbetekenende signalen gevonden, maar blijft hoopvol: de snelheid van het algoritme maakt de kans op succes groter dan ooit.

Onze voeten hebben veren

Men heeft lang aangenomen dat de voetboog, door als hefboom te werken, het lopen vergemakkelijkt. Maar een internationaal team van wetenschappers heeft ontdekt dat de veerachtige elasticiteit van de voetboog de enkel recht maakt voor efficiënter lopen. Deze specificiteit is duidelijker tijdens de race,

Wetenschappers hebben gespeculeerd dat de gebogen veer ons efficiënter zou kunnen maken door het zwaartepunt van het lichaam naar voren te duwen, of door het mechanische werk van de spieren te compenseren.

De onderzoekers onderzochten deze hypothesen.