Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De aarde draait steeds sneller en niemand weet waarom

Onze aarde draait eenmaal per 24 uur. Dit is de methode die door het bestand wordt gebruikt Looptijd vandaag. De realiteit is echter iets gecompliceerder. Want onze planeet is niet helemaal statisch. Na verloop van tijd heeft het de neiging om steeds minder snel te draaien. Dit duurt meestal in milliseconden. Maar sinds een aantal jaren lijkt het erop dat de aarde integendeel wil Draai sneller en sneller.

Daardoor was 29 juni 2022 de kortste dag ooit atoomklokken. Het ging volledig onopgemerkt omdat de dag in kwestie slechts 1,59 milliseconde minder duurde dan 24 uur klassiekers. Het is nog steeds korter dan het record voor de kortste dag dat werd gevestigd… op 19 juli 2020. Toen was de vraag 1,47 milliseconde minder dan 24 uur verwijderd. Dit record werd opnieuw verbroken op 26 juli 2022. Met een dag korter 1,50 milliseconde.

De kwestie van de oscillatie van de rotatie-as van de aarde?

Maar wat gebeurt er met de aarde? Verschillende factoren kunnen veroorzaken: Snelheid waar onze planeet om draait. De getijdenkrachtenDe klimaat en de smeltend poolijs of interne bewegingenatmosfeer van ons land. Zelfs de beweging van onze satellieten. Het mechanisme is moeilijk te demonteren. Over de oorsprong van de huidige versnelling heeft nog niemand zekerheid.

Sommigen geloven dat het verband houdt met de Chandler-oscillatie. Deze oscillatieRotatie-as van de aarde leiden tot onregelmatige beweging geografische polen op het oppervlak van de aardbol. Ongeveer drie tot vier meter. Maar tussen 2017 en 2020 lijkt deze fluctuatie zo maar te zijn verdwenen.

Wat de oorsprong van het verkorten van de dagen ook is, als het fenomeen zich voortzet, zal het nodig zijn om de introductie van een negatieve schrikkelseconde te overwegen. Om onze klokken synchroon te laten lopen met de zon. Met het gevaar ervan “weer overslaan” Het levert een aantal problemen op voor onze computersystemen. Maar volgens experts zijn we er nog niet. Er is al een kans van 70% dat we het minimum hebben bereikt in de duur van de dag…

De aarde versnelde haar rotatie in 2020!

In 2020, voor het eerst sinds de metingen 50 jaar geleden begonnen, draait de aarde sneller dan normaal. Wetenschappers voorspellen dat het in 2021 hetzelfde zal zijn. Zullen we onze toevlucht nemen tot een schrikkelseconde om de tijd opnieuw in te stellen? Stel de vraag.

Artikel uit Natalie Meyer Geplaatst op 15/01/2021

We wilden dit allemaal zo snel mogelijk achter de rug hebben. jaar 2020. Het lijkt erop dat zelfs de aarde er alles aan heeft gedaan om het te laten gebeuren. Het begon iets sneller te draaien dan normaal. Tot dan toe was het record voor de kortste dag op 5 juli 2005. Toen liep onze planeet 1.0516 milliseconden minder dan het gemiddelde van 86.400 seconden per dag. In 2020 werd dit record verbroken… 28 keer! 19 juli vestigde een nieuw record met een kortere dag van 1.4602 milliseconden.

READ  Bethesda herlanceert Quake op alle platforms en in het kassierrapport

Niets om je zorgen over te maken. Een aantal omstandigheden kan veroorzaken: Rotatiesnelheid van de aarde. De bewegingen van zijn hart, oceanen en atmosfeer. En nog meer. Bovendien is het sinds 1972 27 keer nodig geweest om de schrikkelseconde te gebruiken om de astronomische tijd en de door atoomklokken geleverde tijd opnieuw in te stellen. In 2016 kwam daar op 31 december om 23 uur 59 minuten 59 seconden een tweede bij.

Schrikkelseconden verwijderen?

Maar terwijl de internationale gemeenschap de geldigheid van het principe in twijfel trekt, vragen wetenschappers zich voor het eerst af of het nodig is om de schrikkelseconde ongedaan te maken. Want in 2021 wachten ze De aarde draait minstens met dezelfde snelheid.

Volgens hun berekeningen zou de gemiddelde dag in 2021 0,07 milliseconden korter moeten duren dan het gemiddelde van 86.400 seconden. 9 juli kan een nieuw record vestigen met een dag korter dan 1,88 milliseconde. Het hele jaar door was het een bestand atoomklokken Het kan een vertraging van ongeveer 24 milliseconden oplopen. Maar in principe komt het gebruik van de schrikkelseconde alleen voor als het verschil in de lengte van de dag meer dan 400 milliseconden bedraagt. Dus in 2016 passeerden we 490 milliseconden.

Nog een seconde in 2016: als de aarde langzamer gaat

Het is bekend dat de tijd is gekomenzilver. Om consistentie te behouden tussen de tijd van de atoomklokken en de exacte tijd van de rotatie van de aarde, die niet vaststaat, zal op 31 december 2016 een extra zogenaamde schrikkelseconde worden toegevoegd.

Artikel uit Laurent Sacco Gepubliceerd op 30 december 2016

Sinds 1972 hebben het Central Bureau of International Earth Rotation en de Reference Systems Service van het Observatorium van Parijs met tussenpozen seconden toegevoegd aan UTC (UTC). De rotatie van de aarde, die wordt gebruikt om de universele tijd (UT) te bepalen vanuit de richting van de aarde ten opzichte van sterren, is niet stabiel in de tijd. Het is dus noodzakelijk om aanpassingen te doen als we het eens willen worden met Coordinated Universal Time (UTC), dat stabieler is omdat het afhankelijk is van atoomklokken.

Houd er echter rekening mee dat wijzigingen in Rotatie van de aarde Het wordt niet regelmatig gedaan. De tweede kosmische tijd die moet worden toegevoegd, is dus niet het gevolg van een constante afname van de rotatiesnelheid van onze planeet. Hierdoor kan deze toevoeging over meerdere jaren achter elkaar plaatsvinden of juist voor onbepaalde tijd worden uitgesteld. Het kan zijn dat het ons op een dag ertoe zal brengen om het opnieuw te vragen.

Al in 2012 moest daar een schrikkelseconde aan worden toegevoegd. © euronews

De schrikkeltijd wordt berekend…

Sinds de introductie van dit systeem hebben we echter 26 seconden aan UTC moeten toevoegen. Deze toevoegingen zijn over het algemeen gepland voor 1 januari of 1 juli om middernacht. Een 27e Van 2016 naar 2017 is een transitie gepland.

READ  Blue Origin klaagt NASA aan voor de federale rechtbank voor de selectie van het maanlandingsvaartuig van SpaceX

toevoegen schrikkel tweede Gedoemd om te verdwijnen door de globalisering van de uitwisselingen met internet En het gebruik van satellieten, vooral met GPS, past zich niet goed aan aan een tijd die niet alleen afhankelijk is van atoomklokken. Het verdwijnen van UT ten gunste van Coordinated Universal Time (UTC) zal echter gepaard gaan met andere problemen die moeten worden opgelost. In de tussentijd wordt de praktijk van de schrikkelseconde in ieder geval tot 2023 gehandhaafd.

Een seconde in 2005

Artikel over het Observatorium van Parijs gepubliceerd op 30-12-2005

Op 1 januari 2006, om 1 uur ’s nachts, moeten de klokken even teruggedraaid worden. Zeer uitzonderlijk duurt een minuut tussen middernacht 59 minuten en 1 uur 1 seconde langer dan normaal, 61 seconden in plaats van 60. Dus elk horloge dat de gebruikelijke 60 seconden voor deze minuut berekent, keert “1 uur” terug met een seconde vooruit, en zal moeten worden gecorrigeerd, althans voor degenen die de wettelijke tijd tot op de seconde nauwkeurig nodig hebben.

In de internationale tijdschaal van UTC zal deze extra seconde, of “schrikkel”-seconde zoals het wordt genoemd, plaatsvinden op 31 december 2005, net voor middernacht. Daarom hebben wetenschappers de neiging om te denken dat het tot het jaar 2005 behoort. Maar in Frankrijk, vanwege het tijdsverschil met UTC overdagwinter (+1h), het zal op 1 januari 2006 al om 1 uur aankomen.

Deze tweede vindt plaats in het Observatorium van Parijs. De afdeling ruimte-tijdreferentiesystemen – SYRTE, speelt, door haar activiteiten op het gebied van aardrotatie en tijdmeting, inderdaad een belangrijke rol in dit evenement.

De rotatie van de aarde op zichzelf, die het verstrijken van dagen en nachten bepaalt, vertraagt ​​op de lange termijn, voornamelijk door de effecten van maanzwaartekracht. Bovendien wordt onze planeet verstoord door haar interne componenten (de kern, Jas) en extern (atmosfeer en oceanen).

Tegenwoordig wordt de tijd echter gemeten met middelen die ongevoelig zijn voor de stemming van de aarde, dankzij 250 atoomklokken van verschillende landen in de wereld, waaronder 25 in Frankrijk. Samen maken ze het mogelijk om Coordinated Universal Time – UTC . te berekenen (1).

Gecoördineerde Universele Tijd is zo regelmatig dat het lijkt op een snelle verschuiving tussen de tijd van dag en nacht, bepaald door de rotatie van de aarde op zichzelf.

Deze vertraging kan voor sommigen vervelend zijn appseen internationale overeenkomst ondertekend in 1972 waarin staat dat het verschil tussen de twee niet meer dan een seconde mag zijn (2). C’est à cela que servet les secondes intercalaires : quand le décalage entre UTC et le temps lié à la rotatie de la Terre s’approche d’une seconde, l’insertion d’une seconde intercalaire dans UTC permet de recaler ces deux chelles tussen hen.

READ  Hoe download ik de 21H1-update vandaag?

Het Observatorium van Parijs levert wetenschappelijke diensten die worden toevertrouwd door nationale en internationale organisaties. In deze hoedanigheid is een onderdeel van de International Earth Rotation and Reference Systems Service – IERS, gevestigd in SYRTE, verantwoordelijk voor het voorspellen en aankondigen van deze schrikkelseconden. Dit besluit wordt vervolgens uitgevoerd door de internationale en nationale autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor het uitzenden van de tijd.

Een langdurige vertraging van de rotatiesnelheid van de aarde sinds 1830 (in rood).
De roze curve vertegenwoordigt het effect van de vloeibare kern van de aarde.

Voor Frankrijk is dit LNE-SYRTE (3) Wie is verantwoordelijk voor deze taak? Dit andere onderdeel van SYRTE produceert de gecoördineerde universele tijd van het Observatorium van Parijs – UTC (OP). Deze uiterst nauwkeurige referentie wordt gebruikt door de sprekende klok van France Télécom, gehuisvest in het Observatorium van Parijs, om de Franse wettelijke tijd uit te zenden; Het kan worden beluisterd door te bellen naar 3699. De wettelijke tijd op basis van UTC (OP) wordt ook transparant verzonden door codering op de France Inter-draaggolf, zodat deze op elk moment kan worden gebruikt door laboratoria, industriëlen, verenigingen, enz. , overal in stedelijk Frankrijk (4).
Internationale discussies die al enkele jaren aan de gang zijn, kunnen leiden tot een aanpassing van dit systeem. De gecoördineerde universele tijd (UTC) zou dan worden gescheiden van de rotatie van de aarde en we zouden niet langer schrikkelseconden hoeven toe te voegen.

Opmerkingen:

(1) Internationaal Bureau voor Gewichten en Maatregelen – BIPM, de internationale instantie in Sèvres, verantwoordelijk voor de berekening van Coordinated Universal Time (UTC). Dit wordt een “papieren” tijdschaal genoemd, gedefinieerd door een vertraging van maximaal 6 weken. Elk land dat de effectieve tijd moet meten, moet zijn eigen geschatte versie van UTC in realtime maken. Voor Frankrijk is deze referentie de Coordinated Universal Time van het Observatorium van Parijs – UTC (OP).

(2) Tot 1960 werd een tweede eenheid gedefinieerd als het 86400ste deel van de gemiddelde zonnedag van 1900. Tegenwoordig wordt het gedefinieerd als 9.192.631.770 perioden van straling die overeenkomen met de overgang tussen twee superfijne grondtoestandniveaus.maïs Van cesium 133.

(3) Creëert een raamcontract tussen het National Laboratory of Measurement and Testing – LNE, het Observatorium van Parijs en het National Center for Scientific Research, binnen SYRTE, LNE-SYRTE, een laboratorium dat verantwoordelijk is voor het produceren en beschikbaar stellen van nationale referenties voor tijdmetingen en frequenties.

(4) Een partnerschap tussen de Franse Kamer voor Horloges en Microtechnologie – CFHM en LNE exploiteert dit medium voor het uitzenden van wettelijke tijd.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?