Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De 19e-eeuwse koninklijke strijdwagen in het middelpunt van de controverse over het racisme van zijn onderscheiding in Nederland

De gouden strijdwagen van 1898 is versierd met een schilderij van zwarte mensen die voor hun meesters knielen. Hij was tot februari te zien in een museum, waarna hij terugkeerde naar de koninklijke familie.

Het is moeilijk voor te stellen wat de oorsprong van zo’n controverse zou zijn om een ​​luxueuze koninklijke strijdwagen te zien bedekt met bladgoud op teakhout, versierd met sculpturen en schilderijen aan de zijkanten. Toen het naderde, zagen we aan de linkerkant een ornament met zwarte mannen die knielen voor hun blanke meesters, waarop een jonge vrouw op een troon zit die Nederland voorstelt en hun cacao en suikerriet aanbiedt. Op dat schilderij, “Eerbetoon van de koloniënOp de scène van de schilder Nicholas van der Wae in 1896 wordt een jonge man gezien die een boek geeft aan een zwarte jongen.”BeschavingVersieringen besproken in Nederland, veel Nederlanders die racisme veroordelen schijnt door het voertuig.

De strijdwagen, die sinds 1898 door de koninklijke familie wordt gebruikt voor dopen, bruiloften en andere evenementen, is veranderd.Een voorwerp van controverseZegt Margaret Shavemaker, art director bij het Amsterdam Museum. optredens “De weergave van het Nederlandse koloniale verleden brengt een grote groep in Nederland in verlegenheid“, Ze legde uit.

In 2015 zaten koning Willem-Alexander der Nederlanden en zijn vrouw Maxima op de bank van de gouden strijdwagen, voor de restauratie, als laatste tijdens de traditionele openingsceremonie van het parlement. Zes jaar later worden de strijdwagen en de koning donderdag herenigd in een museum in Amsterdam, waar het opgeknapte luxe rijtuig centraal staat in de tentoonstelling over het koloniale verleden van Nederland.

READ  Een testconcert brengt 1.300 mensen samen

Er moet plaats zijn voor verschillende perspectievenik

De kar zou na een facelift terugkeren naar officiële ceremonies, maar de regering besloot vanwege controverse de tijd te markeren en besloot hem in het museum te tonen. In Nederland kwam, net als in andere Europese landen, het voortdurende debat over het koloniale verleden en de slavernij in de Verenigde Staten weer op gang na de Black Lives Matter-beweging. Het onderwerp wordt momenteel besproken in verschillende musea, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam, dat onlangs een tentoonstelling heeft geopend met de titel Verslaving.

De Goudkar is tot februari te zien in het Amsterdam Museum.”Zodat iedereen zijn eigen mening kan vormen“Margriet Schavemaker vertelde het aan AFP.”Er moet ruimte zijn voor verschillende perspectieven. Mensen zullen het niet met elkaar eens zijn“Het betekent niet een museumNeutraleIn de discussie wees ze erop. Daarom heeft het bedrijf in 2019 officieel afstand gedaan van het gebruik van het woord “”.Gouden EeuwNederlandse welvaartsperiode door maritieme handel in de 16e en 17e eeuw.

Het laatste woord voor de koning

De gouden kar staat achter een vitrine in het midden van het museum. Dit onderwerp dat aan het eind van de 19e eeuw door de Amsterdammers aan koningin Wilhelmina werd gepresenteerd en de meningen van verschillende personen over het uiterlijk van de auto worden getoond in aangrenzende kamers. Destijds waren de meningen al verdeeld of het koningshuis baat zou hebben bij zo’n welvarend vervoer. “Weten mensen niet dat zulke beoefenaars, die in lijn zijn met de ideologieën van 100 jaar geleden, niet langer relevant zijn voor onze tijd?In 1896 schreef hij een militant tijdschrift.

READ  In Nederland legt de nieuwe regering van Mark Root nadruk op gemeenschap

Huidige premier Mark Rutte”Geweldig“Auto.”Vervorm de Gouden Koets en herschrijf de geschiedenis, ik ben er geen voorstander vanHij zei, een citaat uit het museum. Maar het is aan de koning van het land om te beslissen of hij de bus al dan niet in de garage laat staan. Omdat hij een ander luxe voertuig had, een glazen kar genaamd, zou hij er niet eens over nadenken om het koninklijke voertuig te verliezen.

Als Raja vorig jaar op de openbare televisie had toegegeven De onze Dat deed de gouden karOnderdeel van Nederlands cultureel erfgoedHij zei ook dat het belangrijk is om discriminatie te bestrijden. “Hoewel ik niet heb deelgenomen aan de discussie, heb ik me wel op de discussie gefocust“, Hij voegde toe.”Zodra de kar weer in zijn volle glorie is, zullen we beslissen over de volgende stap.“.

Zie ook – Racisme tegen blanken aan de linkerkant: een neponderzoek?