Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

David Gilmore, gitarist Pink Floyd, heeft het recht om het populaire SNCF-nummer te gebruiken – de avondversie van West-Frankrijk

De Britse muzikant David Gilmore kan gelukkig zijn. Op 15 juni 2021 won de gitarist en zanger van Pink Floyd zijn beroep tegen de maker van het populaire SNCF-nummer, dat in heel Frankrijk wordt gebruikt voor zenderadvertenties. Gilmore gebruikte deze vier krachtige noten in 2015 voor zijn liedBeoordeel dit slot.

Het is het verhaal van vier bij de Fransen bekende muzieknoten die voor de rechtbank belanden. Britse muzikant David Gilmore, zanger en gitarist van de populaire band Pink Floyd, Op 15 juni 2021 won hij zijn beroep tegen de maker van het populaire SNCF-nummer, gebruikt voor advertenties in stations. De Franse componist Mikhail Boumendel eiste een schadevergoeding van zo’n 500 duizend euro.

Het onderwerp van het geschil? Vier noten (C, G, A flat en E flat voor de meeste muziekliefhebbers) worden sinds 2005 door de SNCF gebruikt, vooral tijdens aankondigingen op stations.

Een eenvoudige maar effectieve compositie die in 2013 de aandacht van David Gilmore trok. Terwijl hij in Aix-en-Provence op zijn trein wachtte, viel de beroemde gitarist onder de invloed van deze melodie en nam deze op zijn mobiele telefoon op.

“Hij wilde me ontmoeten en mijn zegen hebben voor het gebruik van mijn deuntje, want hij is gek geworden,” De Franse componist Michael Boumendel zei: naar mij avond editie in 2015. Ik accepteerde de overeenkomst met de SNCF en we begonnen samen te werken in Londen. Als componist hielp ik hem met het stuk waar we het lied horen. “

Daarna haalde David Gilmore er een nummer uit. geautoriseerd Beoordeel dit slotHet werd uitgebracht in 2015 en werd de titel van het gelijknamige album.

READ  Kies Disney-films, we raden je favoriete prinses

Als het oude gezegde wil dat muziek de moraal kalmeert, is het precies het tegenovergestelde Beoordeel dit slot ! Het lied is de oorsprong van een langlopend dispuut, dat het poeder zal doen ontbranden tussen de 75-jarige Britse artiest en de Franse componist die het lied in 2004 heeft gemaakt.

Na het begin van een hartelijke samenwerking tussen de twee mannen, koelde de sfeer eerlijk gezegd af toen Michael Boumendel de samenwerking in juli 2015 onthulde op de Franse radio RTL. Slechts enkele dagen voor de officiële release van het nummer.

Dit interview stelt de producers van David Gilmore niet veel tevreden. Deze laatste is vervolgens van mening dat Michael Boumendel zijn verplichting tot geheimhouding niet heeft gerespecteerd en de Franse componist heeft uitgesloten van promotie van het album.

Schendingen van contractuele bepalingen

Michael Boumendel reageert door David Gilmore aan te klagen voor: “vervalsing” Voor de Parijse Grand Court een vordering tot schadevergoeding van ongeveer 500 duizend euro. Hij stelt dat David Gilmore zijn songnotities niet heeft gebruikt zoals bedoeld, maar een audio-opname van advertenties die SNCF op stations uitzond.

De rechters merkten op dat de dag na zijn ontmoeting met David Gilmore, Mikhail Pomendel bracht in een brief de herinnering aan deze ontmoeting tot uiting, zonder een spoor van verbazing of frustratie achter te laten..

Zo ook het enthousiasme van de Franse componist tijdens het interview op RTL “Het lijkt niet verenigbaar met de hypothese van een schending van contractuele bepalingen, die tussen professionals zijn onderhandeld onder voorwaarden die het niet mogelijk zouden maken om de overname van productrechten te ‘vergeten’, Franse justitie definieert. Aanvankelijk niet succesvol in 2019, gaf de Franse componist niet op en hervatte hij.

READ  Jeremy Creedville is gescheiden van zijn dochters: 'Heart in crumbs' plaatst ontroerend bericht

Slechte strategie … Op 15 juni 2021 bevestigde het hof van beroep van Parijs de uitspraak in eerste aanleg en verwierp het opnieuw Michael Boumendel en beval hem David Gilmore 10.000 euro te betalen, wat overeenkomt met de juridische kosten.

Reden? De jury merkt op dat in het contract tussen de Britse gitarist en de Franse componist staat dat David Gilmore dat is “Gemachtigd om het monster te combineren, aan te passen en te gebruiken”.